Спецзасідання КСУ не відбулося: Тупицького не пропустили до будівлі суду
Спецзасідання КСУ не відбулося: Тупицького не пропустили до будівлі суду

Спецзасідання КСУ не відбулося: Тупицького не пропустили до будівлі суду

Колишнього главу Конституційного суду України Олександра Тупицького не пустили в будівлю КСУ. Сьогодні там повинно було пройтиспеціальне засідання, але воно так і не відбулося.

Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на джерело в суді.

"Охорона не пустила пана Тупицького в будівлю", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Конституційний суд мав зібратися 12 квітня, аби розглянути питання про звільнення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна зі своїх  посад. Пленарне засідання було заплановане на 12 годину.

У лютому президент Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення Тупицького від посади судді Конституційного суду, яке Тупицький оскаржував у суді. Президент назвав Тупицького та Касмініна особами, які шкодили інтересам України і 27 березня своїм указом скасував їхнє призначення на посади.

Нагадаємо, криза навколо Конституційного суду спалахнула восени, коли судді скасували більшу частину антикорупційної реформи.

[media type="video" id="387308005"

Відео Тупицький оскаржує указ президента про відсторонення його від посади очільника Конституційного суду

Суддя проти президента. Олександр Тупицький оскаржує указ президента про відсторонення його від посади очільника Конституційного суду. Відповідний позов він подав до Верховного суду і просить визнати указ протиправним та недійсним. Президент Зеленський відсторонив Тупицького від посади торік у грудні, після скандального рішення Конституційного суду, яким було фактично скасовано електронне декларування для державних чиновників.

Тупицький оскаржує указ президента про відсторонення його від посади очільника Конституційного суду
ТСН. Ранок
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Источник материала
loader
loader