"Талібан" відмовився брати участь в саміті про майбутнє Афганістану: названа причина
"Талібан" відмовився брати участь в саміті про майбутнє Афганістану: названа причина

"Талібан" відмовився брати участь в саміті про майбутнє Афганістану: названа причина

Представники руху "Талібан" заявили, що не будуть присутні на саміті з питання про майбутнє Афганістану, який запланований в Туреччині.

Про це інформує Agence France-Presse.

"До тих пір, поки всі іноземні сили не будуть повністю виведені з нашої батьківщини, не братимемо участі ні в якій конференції, яка приймає рішення щодо Афганістану", — заявив прессекретар руху "Талібан" в Катарі.

Ця заява була зроблена після того, як президент США Джо Байден повідомив про намір вивести американські війська з Афганістану до 11 вересня.

Зауважимо, що конференція з мирного врегулювання в Афганістані відбудеться в Стамбулі з 24 квітня по 4 травня, до участі запрошені представники Ісламської Республіки Афганістан та руху "Талібан".

Нагадаємо, що 29 лютого 2020 року попередня адміністрація США і таліби підписали в Досі мирну угоду. Сполучені Штати, їх союзники та коаліція зобов'язалися вивести протягом 14 місяців все війська з країни. Таліби ж гарантували, що не стануть використовувати територію Афганістану для дій, які становлять загрозу безпеці США і їх союзників.

Але потім мирні переговори та зайшли в глухий кут.

Додамо, що американське видання The New York Times опублікувало матеріал про те, що Росія нібито пропонувала афганським бойовикам "Талібану" гроші за вбивства військових з США і в адміністрації колишнього президента Дональда Трампа про ситуацію знали, але досі нічого не зробили. Кремль традиційно все відкидає, однак історія набула розголосу та обростає фактами, які з'являються мало не щодня. ТСН.uа розповідає все, що відомо про цинізм Москви та байдужість Білого дому, про яку вже не один день підкреслюють західні ЗМІ.

Читайте також:

  • У Пентагоні вважають, що таліби не виконали угоду з США
  • США хочуть переглянути угоду з талібами

Відео Талібан атакує: в Афганістані під час зустрічі топ-політиків сталася кривава стрілянина

Талібан атакує: в Афганістані під час зустрічі топ-політиків сталася кривава стрілянина. Багатьох наздогнали кулі терористів: загинуло три десятки людей, півсотні дістали поранень. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Спецкор
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Підписуйтесь на наші канали в Telegram і Viber.

Автор:
Олена Кузьмич
Источник материала
Поделиться сюжетом