Пограбував багатьох: помер організатор найбільшої фінансової піраміди
Пограбував багатьох: помер організатор найбільшої фінансової піраміди

Пограбував багатьох: помер організатор найбільшої фінансової піраміди

У середу, 14 квітня, в США помер організатор найбільшої фінансової піраміди 82-річний Бернард Медофф.

Чоловік пограбував десятки тисяч клієнтів на суму до 65 мільярдів доларів, повідомляє CNBC.

Помер у в'язниці

Медофф помер природною смертю у в'язниці, де відбував 150-річний термін. При цьому його адвокат говорив, що він хворіє на термінальну хворобу нирок. У червні він просив про милосердне звільнення, але йому відмовили.

Стрічка свіжих новин - у нашому Viber!

У 2009 році він визнав себе винним у шахрайській схемі, яка, за словами слідчих, була розпочата на початку 1970-х років. За цей час він обдурив близько 37 тисяч осіб в 136 країнах. Його заарештували в грудні 2008 року після того, як його видали двоє синів.

Медофф говорив, що шахрайство почалося лише на початку 1990-х років, коли, за його словами, "ринок застопорився через початок рецесії та війни у Перській затоці".

Він був відомий як великий фінансовий менеджер. Але насправді, за словами слідчих, Медофф роками не здійснював жодної операції для своїх клієнтів-консультантів.

Пограбував Спілберга

Серед жертв Медоффа був відомий режисер Стівен Спілберг, актор Кевін Бекон, колишній власник бейсбольного клубу New York Mets Фред Уілпон, і лауреат Нобелівської премії миру Елі Вайзель. Також були обмануті і рядові інвестори, які втратили 5 мільйонів доларів.

Всі новини України і світу - в нашому Telegram!

МММ

Найбільша махінація в історії сталася в середині 90-х років минулого століття. Це час відрізнявся розгулом підприємницької ініціативи і посередньою участю держави в економічному житті суспільства. Саме тоді, як гриби після дощу, з'являлися "піраміди" – комерційні структури, які під гаслом отримання високого доходу залучали кошти від населення. При цьому високі відсотки на внесені вкладення забезпечувалися за рахунок залучення нових коштів. Прибутковість перебувала в заручниках необхідності лавиноподібного залучення все нових і нових вкладників. Першопрохідцем у постановці такого фінансового експериментув Росії став Сергій Мавроді і його підприємство "МММ".

Нагадаємо, раніше пішов з життя відомий кіноактор Пол Ріттер, який знявся в ролі Анатолія Дятлова в телевізійному серіалі "Чорнобиль" від HBO.

Також ми розповідали, що померла зірка "Дванадцяти місяців" і заслужена артистка Росії.

Не пропустіть наші актуальні новини на каналі в Twitter і читайте нас у Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом