Довибори у Раду: апеляційний суд Києва відхилив позов Вірастюка проти ЦВК
Довибори у Раду: апеляційний суд Києва відхилив позов Вірастюка проти ЦВК

Довибори у Раду: апеляційний суд Києва відхилив позов Вірастюка проти ЦВК

Довибори у Верховну Раду. Опівночі Шостий апеляційний адміністративний суд Києва відхилив позов кандидата в нардепи від "Слуги народу" Василя Вірастюка проти ЦВК. Суд не знайшов доказів у бездіяльності Центрвиборчкому щодо встановлення результатів виборів на 87 окрузі на Прикарпатті.

Про це розповіли в ефірі ТСН.Ранок.

Зазначається, що через численні порушення під час приймання виборчої документації окружкомом і зникнення майже пів тисячі бюлетенів виключно за одного кандидата - Олександра Шевченка - продовжуються суди. Це не завадило ОВК подати до Центрвиборчкому підсумковий протокол, відповідно до якого з різницею у 749 голосів переміг висуванець "Слуги народу" Василь Вірастюк. Шевченко – другий. Однак ЦВК з оголошенням офіційних результатів вирішила не квапитися і дочекатися судових рішень по всіх позовах. Вісім з них Олександр Шевченко вже виграв.

Напередодні окружком вносив корективи у свій протокол з урахуванням судових рішень. Розрив між Шевченком та Вірастюком зменшився на кілька сотень голосів, але провладний кандидат продовжує лідирувати. Водночас судові слухання по кількох позовах ще тривають, а зниклі бюлетені досі не знайдені. Тим часом до ЦВК надіслали уточнений протокол. Тільки після цього ЦВК ухвалюватиме рішення, чи оголошувати офіційні результати виборів.

Відео Новини України: Шостий апеляційний суд Києва відхилив позов Вірастюка проти ЦВК

Довибори у Верховну Раду. Опівночі Шостий апеляційний адміністративний суд Києва відхилив позов кандидата в нардепи від "Слуги народу" Василя Вірастюка проти ЦВК. Суд не знайшов доказів у бездіяльності Центрвиборчкому щодо встановлення результатів виборів на 87 окрузі на Прикарпатті. Через численні порушення під час прийому виборчої документації окружкомом і зникнення майже пів тисячі бюлетенів виключно за одного кандидата - Олександра Шевченка - продовжуються суди.  

ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Ірина Загородня
Источник материала
Поделиться сюжетом