У "Слузі народу" розповіли, коли Рада може ухвалити земельні законопроєкти
У "Слузі народу" розповіли, коли Рада може ухвалити земельні законопроєкти

У "Слузі народу" розповіли, коли Рада може ухвалити земельні законопроєкти

Верховна Рада розглянула протягом поточного тижня ще третину поправок щодо відкриття ринку землі й її передавання в громади. Очікується, що нардепи проголосують за частину земельнихзаконопроєктів до травня.

Про це заявив заступник очільника фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

Корнієнко зауважив, що опозиція блокує земельні законопроєкти, але є "рішення понад 80 органів місцевого самоврядування, які підтримують ініціативу.

"У нас є рішення понад 80 органів місцевого самоврядування – сільських, селищних міських, районних, обласних рад, які кажуть – дайте землю, нам треба розвивати громади й працювати", - сказав Корнієнко.

Він додав, що партія буде активно працювати, щоб до травня ухвалити частину земельних законопроєктів.

"До 1 травня бажано, щоб ми вже вийшли з проголосованим законом про землю громадам і взялися до розгляду наступного закону про відкриття земельних аукціонів. А паралельно будемо збирати позачергові засідання та розв’язувати ті питання, які накопичилися", – сказав Корнієнко.

Нагадаємо, Верховна Рада під час засідання 13 листопада 2019 року ухвалила у першому читанні депутатський законопроєкт №2178-10, який запроваджуватиме ринок землі в Україні. 

У другому читанні Рада ухвалила документ31 березня 2020 року. Його президент Володимир Зеленський підписав 28 квітня. Закон чітко внормовує перелік тих, хто може набувати права власності на землю — громадяни України, територіальні громади, держава, юридичні особи України та іноземні громадяни й особи без громадянства у разі набуття в порядку спадкування та обов’язком відчужити ділянку протягом року. Закон набирає чинності від 1 липня 2021 року. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Відео Президент України підписав закон про впровадження ринку землі

Закон запрацює з липня наступного року. Купувати до ста гектарів сільськогосподарських земель зможуть лише громадяни України. А з 2024 року площу купівлі збільшать до 10 тисяч гектарів, і дозволять продавати її юридичним особам.    

ТСН. 19:30
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Віра Хмельницька
Источник материала
Поделиться сюжетом