Україна чекає на першу партію вакцини Pfizer: препарат прибуде сьогодні
Україна чекає на першу партію вакцини Pfizer: препарат прибуде сьогодні

Україна чекає на першу партію вакцини Pfizer: препарат прибуде сьогодні

Сьогодні, 16 квітня, до України має прибути перша партія вакцини німецько-американського виробництва Pfizer-BioNTech.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 16 квітня. 

Літак із першою партією має прибути до аеропорту "Київ" близько 10:00. Йдеться про 117 тисяч доз, які Україна отримала в межах глобальної ініціативи COVAX. Ефективність цього препарату перевищує 90%.

Pfizer містить у собі частину генетичного коду вірусу. Через це має свої особливості транспортування. Перевозити її треба з дотриманням дуже низької температури: - 70 градусів. Вакцинувати препапатом планують українців, які мешкають у будинках для літніх людей, а також працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Відео Новини України: перша партія вакцини Pfizer вже прямує до аеропорту "Жуляни"

До України має прибути перша партія вакцини німецько-американського виробництва Pfizer. Це 117 тисяч доз, які Україна отримала в межах глобальної ініціативи COVAX. Ефективність цього препарату перевищує 90%.  

ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Так само, як і з вакцинами, якими вже щеплюють українців - Covishield та CoronaVac, вводити Pfizer треба двічі. Між першим та другим уколом має минути три тижні. До кінця червня Україна очікує отримати ще майже мільйон доз цієї вакцини.

Як повідомлялося, станом на 15 квітня 2021 року в Україні від коронавірусу вже щеплено 419 297 осіб. До листа очікування вакцинації від COVID-19 записались 454 315 людей. 

Автор:
Олена Капнік
Источник материала
Поделиться сюжетом