2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Чехії активісти посадили Путіна на «золотий» унітаз
В Чехії активісти посадили Путіна на «золотий» унітаз

В Чехії активісти посадили Путіна на «золотий» унітаз

Чеські активісти провели незвичну акцію протесту біля будівлі російського посольства.

Учасники громадської організації «Капутін» провели 16 квітня на площі Бориса Нємцова акцію протесту, під час якої встановили спеціальний постамент з «золотим» унітазом.

 На нього вони посадили виготовлену завчасно ляльку, яка зовні за рисами обличчя дуже нагадувала російського президента Володимира Путіна.

«Голого Путіна», що сидить на золотому унітазі, вони озброїли «золотим» йоршиком та туалетним папером. Такі ж йоршики люди розвісили і навколо посольства РФ.

Таким чином вони вирішили висловити незгоду з політикою Кремля відносно опозиціонера Олексія Навальному і нарощування військової техніки на кордонах з Україною.

А йоршики для унітазу, за їхніми словами, вже стали своєрідним символом протесту проти Путіна.

Засновник організації "Капутін" Отакар Ван Гемунд назвав такий стиль "прикрас" "російським мафіозним стилем". Він висловив впевненість, що російська агресія щодо України стосується всього світу.

Мітинги на підтримку Навального

На початку року в Росії пройшли мітинги на підтримку Олексія Навального. Тоді поліція затримала більше 2 тисяч людей. Серед заарештованих були підлітки, літні люди та журналісти. За даними штабу Навального в центрі Російської столиці затримували навіть дружину опозиціонера.

У деяких містах на Сході Росії акції завершилися досить швидко, а от у Москві та Санкт-Петербурзі люди, попри затримання, продовжили виходити на вулиці.

Проти Путіна мітингували також Хабаровськ, Владивосток, Іркутськ, Якутськ.

Колони активістів відразу ж зустріли силовики, які вже за перші години мітингів затримали понад 2 сотні осіб.

У Новосибірську учасники акції протесту влаштували ходу через все місто, у Владивостоку водили масові хороводи.

Затримання людей відбувалися в усіх містах, де проходили мітинги. Силовики «висмикували» людей з натовпу та кидали до автозаків, лупцювали демонстрантів кийками та застосовували електрошокери і травматичну зброю.

До протестів у столиці російська влада готувалася особливо ретельно – зачинили станції метро, в центрі міста встановили металеві огорожі, а людей почали затримувати ще до початку пікетів.

З гучномовців жителів столиці РФ закликали утриматися від участі у мітингах.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

Посилення агресії на українському кордоні

У відповідь на стягненння російських військ до східного українського кордону, голова Офісу Президента Андрій Єрмак запропонував США розмістити свої ракетні системи протиповітряної оборони «Патріот» на території Україні.

Єрмак заявив під час інтерв'ю виданню «Time», що Україна тримає оборону проти Росії не лише для себе, а й за увесь Захід.

Найближчі ракети системи «Патріот», на думку очільника ОП, мають бути не в Польщі, а в Україні. «Патріоти» нині є на озброєнні в армії США та країн-союзників. Основне призначення цих зенітно-ракетних комплексів американського виробництва – відбивати атаки з повітря.

Нагадуємо, сайт новин MY.UA повідомляв, що Росія закриває Керченську затоку для України.

В Чорне море заходять американські есмінці. Більше новин про події у світі шукайте на порталі MY.UA.

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом