COVID-експеримент: п'ять тисяч людей без масок і дистанції відірвуться на концерті в Англії
COVID-експеримент: п'ять тисяч людей без масок і дистанції відірвуться на концерті в Англії

COVID-експеримент: п'ять тисяч людей без масок і дистанції відірвуться на концерті в Англії

В англійському місті Ліверпуль 2 травня п'ять тисяч людей візьмуть участь в концерті в парку Сефтон, де зможуть не дотримуватися ані соціальної дистанції, ані вимоги щодо носіння масок.

Про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що для входу учасники повинні будуть мати із собою довідку про негативний результат тесту на COVID-19. Їх також попросять перевіритися на коронавірус після заходу.

"Власники квитків повинні будуть здати експрес-тест для визначення антигена до SARS-CoV-2 за методом латерального потоку, який може дати результат протягом 30 хвилин, в місцевому центрі тестування перед входом", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, слухачів зобов'яжуть надати свої контактні дані службі NHS Test and Trace, щоби забезпечити зв'язок на випадок зараження.

Завдяки події урядовці та дослідники сподіваються оцінити рівень безпеки проведення в умовах пандемії вуличних масових заходів, учасники яких не носять захисні маски. 

Міністр культури Великої Британії Олівер Дауд вважає тестовий захід Програми дослідження подій (ERP) ознакою того, що очікування на повернення концертів не буде "занадто довгим".

В минулому місяці у Барселоні п'ять тисяч людей відірвалися на першому від початку пандемії COVID-19 масовому рок-концерті, де слухачі могли нехтувати вимогою щодо соціальної дистанції. В день заходу всіх учасників перевірили на коронавірус. Окрім того, відвідувачів зобов'язали перебувати в масці, яка входила у вартість квитка. 

Відео Новини світу: британці радіють послабленням, а в Італії та Сербії тривають антикарантинні протести

Платити податки треба, а працювати не дають. В Італії та Сербії тривають антикарантинні протести. На акції вийшли представники ресторанного бізнесу та власники нічних закладів. Вимагають допомоги від уряду й полегшення карантинних обмежень. А от у Великій Британії радіють поступовому виходу із локдану. А все через низькі показники захворюваності. Останні подробиці про наслідки коронавірусу в Європі – у сюжеті.

ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Оксана Сопрович
Источник материала
Поделиться сюжетом