«Це було навмисно»: Данілов заявив, що Іран свідомо збив український літак МАУ
«Це було навмисно»: Данілов заявив, що Іран свідомо збив український літак МАУ

«Це було навмисно»: Данілов заявив, що Іран свідомо збив український літак МАУ

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Іран міг свідомо збити український літак «Міжнародних авіаліній» у зв’язку з наростанням ескалації відносин зі Сполученими Штатами.

Про це Олексій Данілов поговорив у рамках інтерв’ю канадському ЗМІ Globe and Mail. «Зараз Україна заявляє, що вважає, що Іран навмисно збив рейс 752», - з таким заголовком іноземне видання випустило інтерв’ю Данілова.

Деталі заяви секретаря РНБО

Олексій Данілов натякнув, що Корпус вартових Ісламської революції навмисно збив український пасажирський літак  через те, що наростаюча ескалація відносин зі США грозила країні війною.

Данілов не відкидає таку думку, оскільки Іран відмовився надати доступ до доказів у рамках міжнародного слідства. Саме цей факт наштовхнув секретаря РНБО на думку про свідоме збиття українського літака. Політик переконаний, що атака не була випадковістю. «Коли вони говорять, що це було випадково, я не вірю. Це було свідомо. Це була свідома атака», - заявив Данілов.

Стрічка новин України та світу, новини надзвичайних подій  в нашому Viber

Катастрофа з українським літаком

Нагадаємо, авіакатастрофа зі збиттям українського літака МАУ сталася 8 січня 2020 року. У результаті трагедії загинули усі, хто перебував у літакові: 176 осіб. Серед них усі члени екіпажу та двоє пасажирів були українцями. Авіакатастрофа за кількістю жертв увійшла у 50 найбільших за всю історію. 9 січня в Україні – день жалоби.

Розслідування авіакатастрофи триває. У березні Іран представив фінальний звіт щодо катастрофи. За їхніми даними, причиною трагедії стала помилка оператора, який сприйняв літак МАУ за ворожу ціль. Україна такий звіт назвала упередженим.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, як в Україні вшанували загиблих в авіатрощі в роковини трагедії літака МАУ. 

Також портал MY.UA писав, що в ООН звинуватили Іран у заплутуванні розслідування катастрофи з літаком МАУ.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом