Нові порушення режиму "тиші" на Донбасі: штаб ООС розповів про постраждалих
Нові порушення режиму "тиші" на Донбасі: штаб ООС розповів про постраждалих

Нові порушення режиму "тиші" на Донбасі: штаб ООС розповів про постраждалих

Протягом минулої доби, 17 квітня, і станом на ранок 18 квітня представники окупаційних військ РФ на Донбасі 17 разів порушували режим "тиші".

Відповідні відомості наводить штаб ООС на сторінці в Facebook. Також новини зі сходу України онлайн доступні на MY.UA.

Більш детально про повідомлення прес-служби ООС

Російсько-окупаційними військами все так само відкривається вогонь по позиціях української сторони. У прес-службі ООС пояснюють це наміром окупантів і надалі звинувачувати українських вояків в тому, що вони, нібито, порушують режим припинення вогню.

Всі новини України, новини зі Сходу - у нашому Telegram!

Із загальної кількості порушень збройними формуваннями РФ одне було зафіксовано біля Новомихайлівки, де супротивником був відкритий вогонь по позиціях українців. Окупантами була застосована протитанкова гармата МТ-12.

Також обстріли велися в Майорську, Новгородському, Зайцевому, Південному, Шумах та Луганську. Тут противник використовував заборонені "Мінськом" міномети 82 про і 120 калібру, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

На території передмістя Пісків, Широкіно, Авдіївки і Водяного (Донецька область) окупанти застосували підствольні, автоматичні станкові і ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Що відомо про постраждалих бійців ЗСУ

В результаті ворожого обстрілу осколком поранило одного військовослужбовця ЗСУ. Зараз боєць перебуває в середньо важкому стані.

Представники ОБСЄ повідомлені про порушення режиму "тиші" бойовими угрупованнями РФ Українською стороною СЦКК.

Українським захисникам довелося відкривати у відповідь вогонь по російсько-окупаційним військам.

Всі новини України, новини зі Сходу - у нашому Telegram!

На ранок 18 квітня зафіксували 1 порушення режиму "тиші" біля Авдіївки російськими окупантами. Противник застосував підствольні гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Раніше портал новин MY.UA повідомляв про те, що командування ЗС РФ продовжує нарощувати бойові можливості російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій і Луганській областях.

Також портал MY.UA писав, що в Росії відмовилися від повернення до режиму "тиші".

Не пропустіть наші свіжі новини на каналі в Twitter і читайте нас у Flipboard!

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом