Ретроградний Нептун: дата та вплив
Ретроградний Нептун: дата та вплив

Ретроградний Нептун: дата та вплив

Нині популярним стало поняття ретроградності тієї чи іншої планети. З першого погляду можна подумати, що це модна тенденція нинішнього розвитку "астрології в Інтернеті", проте - це не так. Ретроградні планети здавна були відомі людям, а вчені записували їх до спеціальних таблиць. 

Що таке ретроградність

Ретроградними можуть бути всі планети Сонячної системи, але найвідомішою є ретроградність Меркурію, оскільки ця планета перебуває близько до Сонця, то й має кілька періодів ретроградності на рік. 

Під час ретроградного періоду позитивні якості, які, з погляду езотерики, приписують тій чи іншій планеті, можуть спотворюватися або уповільнюватися. 

Приміром, Нептун буде ретроградним у 2021 році лише один раз. Проте, це буде тривалий період від 25 червня і до 1 грудня

Нептун: астрономія і міфологія 

Нагадаємо, що Нептун — це планета Сонячної системи, восьма за віддаленістю від Сонця. Вона четверта за розміром у Сонячній системі, третя за масою і належить до планет-гігантів. Планета названа на честь римського бога морів Нептуна. Це римське божество хмар, дощу й вод, культ і образ якого ототожнився і злився з грецьким Посейдоном. Астрономічний символ цієї планети — стилізована версія тризубця Нептуна. 

Нептун: езотерика 

Нептун пов'язують з натхненням, ілюзією, екстазом, романтичними почуттями, відходом від реальності, пристрастями, солодким життя, містицизмом, обманом, жертовністю тощо. Нептун символізує бажання вийти за межі.

При позитивних енергіях Нептун наділяє людину можливістю досягати найвищого натхнення, а потім реалізувати у реальному житті вірші, картини чи скульптури. Водночас цю планета свідчить і про екстаз, і про божевілля. З погляду езотерики, люди під сильним впливом цієї планети, воліють розчинити своє дрібне "я" у великому океані божественного сяйва, що і може стати причиною безумства. 

Ретроградний Нептун: що категорично заборонено робити 

Тому під час періоду ретроградного Нептуна, не варто обіцяти чогось важливого чи змінювати плани, уникайте заглиблення в себе та депресії. Водночас не потрібно бути занадто довірливими. 

Ретроградний Нептун: що варто зробити 

Під час ретроградного Нептуна, варто потурбуватися про безпечне перебування на воді, адже це його стихія. Працюйте з власними снами, мріями та фантазіями, щоб вони стали реальністю. Допоможіть своїй душі - сходіть до психолога, духівника чи почніть читати езотеричну літературу. Доречно буде зайнятися і благодійністю. 

Читайте також: 

  • Місячний календар на квітень 2021: коли повня та молодик
  • Овни-друзі: що подарувати на день народження та як разом проводити час
  • Кельтський календар дерев-2021: місяць верби
  • Риби-друзі: що подарувати на день народження та як разом проводити час
  • Ретроградний Сатурн 2021: дати та вплив

Відео Ретроградний Марс атакує: чи залежить доля людини від небесних тіл

Ретроградний Марс атакує. Віднині і аж до 14-го листопада астрологи насторожі. Переконують - в цей період треба бути дуже уважним, адже можливі неприємності, катаклізми. І це час, коли треба виправляти помилки. Для астрономів же це звичайне явище. Воно трапляється раз на два роки, коли Земля на своїй орбіті наздоганяє Марс, і він наче рухається у зворотній бік. То чи залежить доля людини від небесних тіл – у сюжеті.

ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Автор:
Олена Кузьмич
Источник материала
Поделиться сюжетом