Коптер "Ingenuit" здійснив перший керований політ над Марсом
Коптер "Ingenuit" здійснив перший керований політ над Марсом

Коптер "Ingenuit" здійснив перший керований політ над Марсом

Коптер "Винахідливість" здійснив перший керований політ над Марсом. Над цим проєктом NASA разом із партнерами працювали понад 5 років, запуск дрона двічі відкладали, і команда до останнього не була впевнена, чи буде місія успішною.

За історичним польотом "Винахідливості" стежила у Сполучених Штатах Ольга Кошеленко. Більш детально - у матеріалі ТСН.19:30.

Напружена і нервова тиша: нарешті на моніторах висвічується - зліт, обертання гвинтів, зависання у повітрі та посадка були успішними. Керівниця проєкту Мімі Аунг пританцьовує на місці. А коли Земля отримує коротке відео, зняте камерою марсоходу, розриває якісь папери на столі. Цей політ - результат роботи великої групи інженерів. Випробування відбувалися у спеціальній лабораторії, яка імітувала атмосферу Марсу. Але розробники до кінця не були на 100% впевнені у результаті. Серед великої групи інженерів, які працювали над його створенням, колишній киянин Ігор Панченко. Учені і досі не знають, які форми життя є на Марсі, тож щоб не занести на планету земні віруси та бактеріі, створення кожної деталі відбувалося під суворим контролем, розповідає Ігор. 

Упродовж місяця "Винахідливість" здійснить ще кілька польотів. У майбутньому це допоможе діставатися до найвіддаленіших куточків Марсу і зробити ще один крок до висадки на Червоній планеті людей. 

Відео Новини світу: коптер "Ingenuit" здійснив перший керований політ над Марсом.

Він злетів. Коптер "Ingenuit" здійснив перший керований політ над Марсом. Над цим проєктом NASA разом із партнерами працювали понад 5 років, запуск дрона двічі відкладали, і команда до останнього не була впевнена, чи буде місія успішною. За історичним польотом стежила і наша власкор у Сполучених Штатах. Детальніше – дивіться далі.

ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Автор:
Ольга Кошеленко
Источник материала
Поделиться сюжетом