19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Lada-безпілотник буде "рятувати" життя людей
Lada-безпілотник буде "рятувати" життя людей

Lada-безпілотник буде "рятувати" життя людей

Департамент транспорту і розвитку дорожньо-транспортної інфраструктури в Москві повідомив, що вдалося запустити перший безпілотник, розроблений на основі російського автомобіля.

В одній з найбільших лікарень Москви Міській клінічній лікарні №1 імені М. І. Пирогова з квітня 2021 року працює автомобіль-безпілотник LADA Vesta.

Авто створили з метою допомоги лікарям, щоб ті змогли більше часу проводити безпосередньо з хворими.

Такі автомобілі для Москви не новинка. Раніше в лікарні працював безпілотний Ford. Поки що безпілотник здійснюватиме перевезення аналізів пацієнтів між корпусами досить великої лікарні.

Про запуск авто повідомив директор «МосТрансПроекту» Олександр Поляков.

Головні автомобільні новини чекають на Вас на порталі MY.UA.

Прес-служба Департаменту транспорту Москви зазначила, що безпілотник на базі Lada став перший автомобілем в своєму роді на російському автопромі. Він буде виконувати соціальні функції, допомагаючи медичному персоналу.

Детальніше про розробку

Універсал Lada Vesta SW Cross, оснащений системою автопілота, є спільною розробкою «МосТрансПроекту» та Московського автомобіле-дорожнього інституту.

Раніше спеціалісти цього ж навчального закладу розробили безпілотник на базі хетчбека Ford Focus.

Це авто з осені минулого року займалося перевезенням речей хворих на коронавірус в Міській клінічній лікарні №1 міста Москви.

Оскільки авто зарекомендувало себе дуже добре, вирішили спробувати створити безпілотник на базі російської моделі.

Приєднуйтесь до нашого каналу Viber! Читайте нас в Telegram!

Працівник інституту Андрій Воробйов розповідав журналістам, що спочатку перше авто пересувалося в режимі випробування з водієм. Водій мав стежити, як працює система.

Тепер же авто пересувається абсолютно самостійно. Ліки та аналізи розвозять по території лікарні завдяки завантаженим у систему авто маршрутам пересування по території лікарні та «цифровим двійникам» маршруту.

Директор «МосТрансПроекту» Олександр Поляков розповів, що ідея створення з’явилася під час пандемії COVID-19. Свої розробки та знання в даній галузі інженери вирішили спрямувати на допомогу лікарям, щоб ті в режимі карантину могли менше контактувати з небезпечними вантажами та більше часу приділяти хворим.

Нагадуємо, що в Росії вперше почали використовувати безпілотники для комерційних перевезень. Безпілотний автомобіль «ГАЗель» перевіз майже тонну овочів з Владимира до Москви. Щоправда в транспортному засобі знаходився інженер, який слідкував за роботою системи.

В РФ безпілотники можна використовувати в 15 регіонах. Москва і Татарстан першими дозволили автомобілям без водіїв їздити дорогами загального користування. В 2020 році до них приєдналися Санкт-Петербург, Московська, Самарська, Новгородська та багато інших областей.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що в "Євросолідарності" назвали оптимальну суму розмитнення авто на єврономерах.

В Кабміні прийняли документ про зміни в діючих правилах паркування авто. Свіжі новини авто читайте на порталі MY.UA.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны