BYD пішов у батарейний наступ: компанія побореться за ринок електромобілів із CATL та LG
BYD пішов у батарейний наступ: компанія побореться за ринок електромобілів із CATL та LG

BYD пішов у батарейний наступ: компанія побореться за ринок електромобілів із CATL та LG

Китайський виробник електромобілів поставить літій-іонні акумулятори стороннім автовиробникам у другій половині 2021 року.

Китайська корпорація BYD Co Ltd, яка володіє однойменним автомобільним брендом, у другій половині 2021 року почне постачання своїх батарей конкурентам.

Як повідомило видання Nikkei Asian Review, відвантаженням літієвих акумуляторних блоків стороннім споживачам займеться дочірня компанія Fudi Battery.

До цього батареї компанії використовувалися тільки у електромобілях та електробусах BYD та інших марок у рамках спільних підприємств.

За словами неназваного джерела, при необхідності у додатковому капіталі, Fudi Battery може вийти на публічне розміщення акцій.

Корпорація BYD Co Ltd була заснована у 1995 році, як виробник акумуляторних батарей.

Власне автомобільне виробництво з’явилося у 2003 році з заснуванням дочірньої автомобільної компанії BYD Auto Co., Ltd.

На сьогодні BYD являється третім виробником електромобілів у Китаї та четвертим виробником тягових батарей у світі з часткою ринку близько 10%.Скориставшись стабільно зростаючим попитом на електромобілі корпорація планує збільшити свою частку на світовому ринку за рахунок продажів акумуляторів стороннім автовиробникам.

Основними конкурентами BYD на світовому ринку залишаються найбільший китайський виробник паливних елементів, літій-іонних і літій-полімерних акумуляторів для електротранспорту та систем накопичення енергії Contemporary Amperex Technology (CATL) та південнокорейська LG Energy Solution (LG Chem), які постачають акумулятори багатьом світовим виробникам електромобілів, включаючи американську Tesla.

Окрім тягових батарей для електромобілів, компанія випускає акумулятори для мобільних пристроїв.

Минулий фіскальний рік BYD завершила зростанням виручки на 26%, а чистий прибуток компанії виріс у 2,6 рази.

Як раніше повідомляв Autogeek, створено акумуляторну батарею, яка може стати частиною несучої конструкції електромобіля.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Источник материала
Поделиться сюжетом