Чи можна заразитися коронавірусом через поверхні: експерти розповіли
Чи можна заразитися коронавірусом через поверхні: експерти розповіли

Чи можна заразитися коронавірусом через поверхні: експерти розповіли

Ризик інфікування коронавірусом від дотиків до поверхні - вкрай низький і не є основним шляхом зараження. В більшості випадків миття поверхонь з використанням мила або мийних засобів, а не дезінфекції, досить, щоб знизити і без того низький ризик передавання вірусучерез, наприклад, дверні ручки і вимикачі світла.

До такого висновку дійшли експерти Центрів з контролю і профілактики захворювань США, передає CNN.

Керівник відділу профілактики захворювань заявив, що ризик інфікування від дотику до поверхні, хоча і невеликий, все ж в приміщенні підвищений. На вулиці сонце й інші чинники можуть знищити віруси. Тому основне джерело зараження – хворий на COVID-19.

Нагадаємо, раніше вчені заявили, що вакцини від коронавірусу провокують утворення тромбів в мозку на 8-10 разів рідше, ніж COVID-19.

Відео Коронавірус в Україні: Ляшко прогнозує, що після Великодніх свят може бути ще один спалах епідемії

Майже 9 тисяч українців напередодні дізналися, що захворіли на коронавірус. Понад 2 тисячі лікуватися від недуги лягли до медзакладів. А 367 пацієнтів від ускладнень померли. За оновленою статистикою МОЗ, найбільше нових випадків фіксують нині у Києві - понад 8 сотень за добу, а також у Харківській, Полтавській та Одеській областях. І хоча епідемія йде на спад, уже через місяць після Великодніх свят прогнозує головний санлікар Віктор Ляшко, може бути черговий спалах вірусу.  

ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Оксана Руда
Источник материала
Поделиться сюжетом