«Ланет» не готовий підписати угоду з «1+1 медіа» щодо Сєвєродонецька на «старих умовах»
«Ланет» не готовий підписати угоду з «1+1 медіа» щодо Сєвєродонецька на «старих умовах»

«Ланет» не готовий підписати угоду з «1+1 медіа» щодо Сєвєродонецька на «старих умовах»

Провайдер «Мережа Ланет» не готовий підписувати нову угоду зі «1+1 медіа» на тих умовах, які зараз оскаржуються у суді Про це 20 квітня під час пресконференції сказав власник провайдера Віктор Мазур.

Напередодні «1+1 медіа» заявила, що готова прийняти пропозицію «Мережі Ланет» щодо укладення окремого Ліцензійного договору про надання невиключних суміжних прав на розповсюдження телеканалів групи у місті Сєвєродонецьк з 19 травня 2021 року. 

«Учора «Плюси» зробили заяву і прислали нам контракт.  Але на тих самих умовах. Тобто через 30 днів вони знову можуть розірвати угоду, не вказуючи причину, і забрати контент. Ми судимось проти старих умов і не плануємо підписувати угоду на цих умовах. Інакше це буде не логічне протиріччя», – сказав Віктор Мазур.

Як вже повідомляв «Детектор медіа», на 11 травня призначений розгляд справи за позовом провайдера «Мережа Ланет» до ТОВ «Старлайт Діджитал» (StarLightMedia) у Господарському суді Києва. Цього тижня, за словами Віктора Мазура, готується позов щодо «Медіа Групи Україна», а далі і щодо «1+1 медіа».

Керівник дивізіону «PayTV&Digital» StarLightMedia Микола Фаєнгольд також виявив готовність поговорити з «Ланетом» про Сєвєродонецьк. «Бо за нашими оцінками вони є монополістами на частині територій міста. Та це дуже близько до тимчасово окупованих територій. Тобто ми відкриті до співпраці, але треба, щоб таку ж відкритість демонструвала інша сторона замість піару та необґрунтованих публічних заяв і скарг», – сказав він у інтерв’ю «Детектор медіа».

Частка ринку «Ланету у Сєвєродонецьку, за словами Віктора Мазура, 60%. «Покриття у нас 100%. Однак ми маємо конкурента», – додав він.

Нагадаємо, у березні 2021 року StarLightMedia та «Медіа Група Україна» анонсували розірвання угоди з провайдером «Мережа Ланет», не вказуючи причини припинення співпраці.

За інформацією джерел «Детектора медіа», невдоволення медіагруп викликала акція «Ланету» «Лютий GIG». За 33 гривні на місяць нові абоненти до кінця весни можуть користуватися послугами інтернету та мати доступ до понад 150 онлайн-телеканалів у сервісі «Ланет.TV».

Однак ще восени 2020 року медіагрупи встановили рівень інфляції на 2021 рік для провайдерів 30% і висунули вимогу щодо зростання вартості найдешевшого пакету для абонентів до 99 гривень.

Також «1+1 медіа» та «Інтер медіа груп» надіслали повідомлення провайдеру «Мережа Ланет» про бажання достроково розірвати договір. 

Власник «Ланет» Віктор Мазур заявив, що компанія може змінити свою бізнес-модель через конфлікт з медіагрупами.

Інтернет асоціація України вбачає у діях медіагруп ознаки картельної змови та звернулась з цього приводу до влади.

Ілюстрація: Скріншот

Теги по теме
Новости Рынок
Источник материала
Поделиться сюжетом