Ніяких 4 місяців: медики назвали термін повторного зараження коронавірусом
Ніяких 4 місяців: медики назвали термін повторного зараження коронавірусом

Ніяких 4 місяців: медики назвали термін повторного зараження коронавірусом

Повторне зараження коронавірусною хворобою COVID-19 може наступити навіть через 45 днів після одужання.

Такий висновок зробили фахівці Центру громадського здоров'я, як повідомив гендиректор установи Роман Родина виданню ukrinform.

Детальніше про заяву Романа Родини

За словами голови Центру громадського здоров'я Романа Родини, епідеміологам було поставлено питання про період після першого і до другого захворювання. Усередненою відповіддю став термін в 3 або 4 місяці, не більше 5. Однак, за словами Родини, деякі фахівці припускали, що повторно захворіти ковідом можна і через 1,5 місяці.

Вся стрічка новин сайту, включаючи новини коронавірусу - в нашому Viber!

Також Родина розповів про те, що в Центрі громадського здоров'я зайнялися розробкою проекту наказу про епідеміологічний нагляд за коронавірусною хворобою. В проєкті документу, направленому в охороноздоровче міністерство, установою були прописані характеристики повторного захворювання з метою налагодження отримання відомостей про подібні інциденти.

За словами Родини, у Центрі громадського здоров'я повідомлені про понад 1200 повторних заражень коронавірусною хворобою.

Ситуація з коронавірусом в Україні

Всього за період коронавірусної пандемії на території України COVID-19 заразилося вже 1 961 956 громадян. Одужати від захворювання вдалося 1 499 752 людям.

Головні новини України і світу - на нашому каналі Telegram!

Кількість смертей від коронавірусної хвороби на 20-е квітня 2021-го року складає вже 40 367 випадків. Тести на наявність коронавірусної інфекції методом ПЛР зроблені в кількості 8 996 039.

Нагадаємо, що раніше MY.UA повідомляв про те, що святкування травневих свят, включаючи Великдень, буде відбуватися в умовах додаткових карантинних обмежень.

Також портал розповідав про кількість порушень карантинних обмежень за перші три місяці 2021 року.

Читайте актуальні новини медицини на нашому каналі у Twitter!

Приєднуйтесь до нас у Flipboard і отримуйте свіжі новини регіонів!

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом