Представлено новий Nissan X-Trail з гібридним приводом e-Power
Представлено новий Nissan X-Trail з гібридним приводом e-Power

Представлено новий Nissan X-Trail з гібридним приводом e-Power

На Auto Shanghai Nissan представила четверте покоління свого позашляховика X-Trail, який також буде доступний в Європі з літа 2022. Як і Qashqai, новий Nissan X-Trail базується на платформі CMF-C, а також може бути з гібридним приводом e-Power. Поставки в Європу очікуються до літа 2022 року, повідомляє electrive.com з поиланням на nissannews.com.

У гібриді e-Power бензиновий двигун використовується виключно для виробництва електроенергії, тоді як колеса працюють  від електродвигуна. "Це означає, що двигун завжди може працювати в межах свого оптимального діапазону, що призводить до вищої паливної ефективності та нижчих викидів CO2 порівняно з традиційним двигуном внутрішнього згоряння", - пише Nissan, але технічних даних поки що не надано.

У Qashqai, нове покоління якого було представлено в лютому, електродвигун видає 140 кВт, 1,5-літровий бензиновий двигун - 115 кВт. Nissan поки що не наводить жодних цифр споживання пального, навіть брошура про Qashqai поки що дає лише споживання 1,3-літрового бензинового двигуна з м'яким гібридом (6,4 літра / 100 км згідно WLTP).

Крім того, японці анонсують повнопривідний варіант X-Trail, "який ідеально підходить для екскурсій по пересіченій місцевості". Однак оголошення залишає відкритим, чи буде це механічний повний привід з двигуном внутрішнього згоряння або повнопривідна версія e-Power з другим електродвигуном на задній осі, як пропонується в Японії наприклад, із Nissan Note e-Power.

Незважаючи на зміну платформи на CMF-C, Важливою особливістю X-Trail у порівнянні з Qashqai залишається складний третій ряд сидінь - розширена семимісна версія Qashqai + 2 більше не анонсована для третього покоління Qashqai.

X-Trail повинен завершити перехід Nissan до кросовера в 2022 році. Після дебюту Juke другого покоління, відкриття згаданого Qashqai та повністю електричного позашляховика Nissan Ariya. "Оновлення лінійки Nissan продовжується в темпі", - сказав Гійом Картьє, голова регіону Nissan в Африці, на Близькому Сході, в Індії, Європі та Океанії (AMIEO). "Це запропонує більше ефективності, вдосконалення, універсальності та зручних технологій. І це доповнить своїх електричних двоюрідних братів-кросоверів, надаючи споживачам видатний позашляховик з електрифікованою силовою установкою для їх щоденних потреб ".

Источник материала
Поделиться сюжетом