Чому електромобілі Tesla з автопілотом безпечніші, ніж звичайні автівки: пояснення від Ілона Маска
Чому електромобілі Tesla з автопілотом безпечніші, ніж звичайні автівки: пояснення від Ілона Маска

Чому електромобілі Tesla з автопілотом безпечніші, ніж звичайні автівки: пояснення від Ілона Маска

Засновник компанії Tesla Ілон Маск заявив, що електромобілі бренду, в яких під час водіння задіяний автопілот, в 10 разів рідше потрапляють в аварії, ніж середньостатистичні автівки.

Подібне твердження він зробив на основі свіжого щоквартального звіту, який порівнює кількість аварій на милю з автопілотом та без нього.

Останні дані відображають ситуацію з січня по березень цього року.

За даними Tesla, в першому кварталі 2021 року була зареєстрована лише одна аварія електромобіля бренду з ввімкненим автопілотом на 4,19 мільйона проїханих миль.

У випадку їзди без автопілота, але з задіяними допоміжними функціями безпеки, фіксувалась одна аварія на 2,05 мільйона миль.

Спеціалісти реєстрували одну аварію електромобіля на 978 тисяч миль серед водіїв, котрі не застосовували ніяких засобів безпеки компанії.В цей час останні дані NHTSA показують, що в США автомобільна аварія відбувається кожні проїхані 484 000 миль.

Таким чином Ілон Маск зробив висновок, що електромобілі Tesla з автопілотом мають в 10 разів менше шансів потрапити в аварію, ніж “середньостатистичний автомобіль”.Однак варто зазначити, що зазвичай власники електромобілів Tesla використовують автопілот під час руху по шосе, а от NHTSA вказує, що більшість аварій стається на міських дорогах.

Саме тому краще порівнювати нинішній звіт компанії з аналогічним, але за перший квартал 2020 року.

Так можна побачити наскільки покращилась якість без пекових функцій:Як раніше повідомляв Autogeek, американець Саффатт Аль Мансур розмістив на своєму You.

Tube-каналі 37-секундний відео-доказ успішної роботи автопілота Tesla.

Рухаючись по жвавому шосе в режимі автопілота, його електрокросовер Tesla Model Y зумів запобігти зіткненню з пікапом GMC Sierra 2500 HD, який буксирував великий причіп.

По матеріалах: electrek.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Источник материала
Поделиться сюжетом