Одноразова допомога ФОПам: як не проґавити 8 тисяч гривень
Одноразова допомога ФОПам: як не проґавити 8 тисяч гривень

Одноразова допомога ФОПам: як не проґавити 8 тисяч гривень

Майже 100 тисяч ФОПів зареєструвалися для отримання карантинної допомоги у розмірі 8 тисяч гривень. З 19 квітня на порталі «Дія» почали отримувати заявки від фізичних осіб-підприємців та їхніх найманих працівників, що перебувають у «червоній» карантинній зоні.

Відбувся онлайн-брифінг представників Мінсоцполітики, Мінцифри, мінекономіки та Пенсійного фонду України.

 В ході нього чиновники розповіли про особливості призначення допомоги у розмірі 8 тисяч гривень ФОПам та найманим працівникам.

Заступник Голови ПФУ Олександр Малецький детально розповів хто отримає допомогу

Інформацію опублікували на офіційній сторінці ПФУ в соціальній мережі Facebook.

Чекаємо на Вас в месенджерах Telegram та Viber!

Особливості отримання допомоги

Олександр Малецький пояснив, що всі бажаючі отримати соціальну допомогу за «простій» в період посилення карантину мають пройти перевірку.

Періоди, які братимуться за основу при перевірці, будуть плаваючими. Для виплат, які призначають зараз, беруть за основу 4-й квартал минулого року, для виплат, що призначатимуться з червня – 1-й квартал цього року.

Перевірити чи сплачені страхові внески за працівника можна кількома шляхами. Найдоступніший з них зайти на портал ПФУ та запитати відповідні дані та перевірити факт сплати.

Також однією з головних вимог отримання виплати є така, що робота у ФОП має бути основним місцем роботи людини.

Виходячи з практики минулих виплат, Малецький закликав бажаючих отримати виплати, вказувати саме свій рахунок у банку. Якщо буде неспівпадіння прізвища, ім’я та по батькові в заяві та в банківських реквізитах, допомогу не нарахують.

Крім допомоги у розмірі 8 тисяч гривень ФОПи зможуть додатково одержати виплати з місцевих бюджетів за умови, що влада в регіонах їх схвалить.

Це вже друга допомога малому бізнесу на час локдауну. У січні нею скористалися майже пів мільйона людей.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначив, що для того, щоб скористатися запропонованою допомогою потрібно просто подати заяву та ввести карту, на яку людина отримує виплати. Через кілька днів гроші мають прийти на рахунок.

Система сама визначала чи підпадає людина під певний вид діяльності та чи збігаються інші критерії.

Проблеми з подачею заявки

19 квітня розпочався прийом заявок на отримання одноразової допомоги ФОПам під час локдауну. Але подати заявку змогли не всі бажаючі. В Мінцифри проблему пояснили  тим, що що сервіс був недоступний з технічних причин.

Щоб отримати допомогу треба авторизуватися в сервісі «Дія» та серед послуг обрати «Допомога ФОП і найманим працівникам».

Керівник з розвитку електронних послуг Мінцифри Мстислав Баннік зазначив, що потрібно зробити 2 речі: підтвердити місце проживання, оскільки виплати прив’язані до «червоної» карантинної зони, що діє не на всій території країни, та вказати номер рахунку.

Якщо перевірка пройдена успішно, виплата надійде впродовж 7 – 10 днів.

Раніше сайт новин MY.UA писав, хто може отримати допомогу у розмірі 8 тисяч гривень згідно з законом.

У Верховній Раді планують збільшити допомогу при народженні дитини. Більше новин фінансів читайте на порталі MY.UA.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом