Італійська паска панеттоне: як приготувати повітряний святковий десерт
Італійська паска панеттоне: як приготувати повітряний святковий десерт

Італійська паска панеттоне: як приготувати повітряний святковий десерт

Панеттоне рецепт / фото ua.depositphotos.com

Панеттоне - це традиційний італійський великодній десерт, який готують з часів Стародавнього Риму. Його смак відрізняється від звичних пасок, а структура тіста більш повітряна. Процес приготування панеттоне дуже трудомісткий і займає кілька днів, але його можна прискорити. Зберігається такий пиріг 5 днів в харчовій плівці при кімнатній температурі.

Італійська пасха панеттоне

  • Борошно - 500 г.
  • Цукор - 110 г.
  • Сухі дріжджі - 7 г.
  • Сіль - 5 г.
  • Лимонна цедра - 10 г.
  • Курячі яйця - 3 шт.
  • Яєчні жовтки - 2 шт.
  • Молоко - 185 г.
  • Мед - 20 г.
  • Ванільний екстракт або ванілін - 5 г.
  • Вершкове масло - 160 г.
  • Ізюм - 170 р.
  • Суміш цукатів - 80 г.
  • Цукрова пудра - 20 г.

Борошно просіяти в миску, додати цукор, сіль, сухі дріжджі і лимонну цедру. Яйця і жовтки збити окремо, влити тепле молоко і збити ще раз. Змішати з сухими інгредієнтами. Додати рідкий мед і ваніль. Якщо мед густий, його потрібно підігріти в мікрохвильовці. Збити суміш міксером, додавати розм'якшене масло по ложці і продовжувати збивати 5 хвилин.

Додати в тісто родзинки і цукати. Замісити руками. Глибоку миску змастити розтопленими вершковим маслом, викласти в неї тісто і накрити рушником. Залишити в теплому місці на 2 години. Потім тісто викласти в змащені маслом форми для запікання, знову накрити рушником і залишити ще на годину для піднімання.

Духовку розігріти до 180 градусів. Гострим ножем зробити на поверхні тесту невеликий хрестоподібний надріз. Випікати 50 хвилин при 180 градусах. Готовність паски можна перевірити шпажкою - вона повинна залишитися сухою після протикання тесту. Після випічки панеттоне можна прикрасити пудрою, великодньої глазур'ю або розтопленим шоколадом.

Вам також може бути цікаво:

  • Меню на Великдень 2021: що приготувати на святковий стіл - ідеї страв
  • Салати на Великдень: рецепти найсмачніших закусок на святковий стіл
  • Ніжна заварна паска: як приготувати святкові ласощі
  • Сирна паска: рецепти ароматної святкової випічки з сиру

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Катерина Пулатова

Источник материала
Поделиться сюжетом