Путін заступився за Лукашенка і Януковича через те, що "їх мало не вбили"
Путін заступився за Лукашенка і Януковича через те, що "їх мало не вбили"

Путін заступився за Лукашенка і Януковича через те, що "їх мало не вбили"

Президент Росії Володимир Путін виступив на підтримку експрезидента-втікача Віктора Януковича, прирівнявши його до невизнаних Заходом президентів Ніколаса Мадуро і Олександра Лукашенка, та заявив, що "спроби держпереворотів" проти них ігнорувати не можна.

Про це Путін заявив під час щорічного послання до Федеральних зборів 21 квітня.

"У світі, на жаль, схоже, вже всі звикли до практики політично мотивованих незаконних санкцій в економіці, до грубих спроб одних силою нав'язати свою волю іншим. Але сьогодні подібна практика перероджується в щось набагато більш небезпечне.

Маю на увазі стали нещодавно відомими факти прямої спроби організації в Білорусі державного перевороту і вбивства президента цієї країни", - заявив Путін, коментуючи нещодавнє затримання ФСБ РФ двох чоловіків, які нібито готували державний переворот у Білорусі. Водночас жодних підтверджень цьому немає. 

За словами Путіна, "таких кричущих дій ніхто просто як би і не помічає".

"Всі вдають, що взагалі нічого не відбувається. Можна як завгодно ставитися, наприклад, до президента України Януковича або до Мадуро в Венесуелі. Можна як завгодно ставитися до Януковича, якого теж мало не вбили і відсторонили від влади за допомогою збройного перевороту. Можна мати будь-яку точку зору з приводу політики президента Білорусі Лукашенка. Але практика організації держпереворотів, планів політичних вбивств, зокрема і вищих посадових осіб — це вже занадто. Всі межі перейшли вже", - обурився Путін. 

Президент Росії заявив, що про ситуацію в Білорусі ніхто не думає і порівняв її з Україною, слідуючи наративам прихильників Януковича про нібито "держпереворот" на Майдані.

"А що було б, якби спроба держперевороту в Білорусі була реально зроблена? До цього ж все і велося. Скільки б людей постраждало? Як складалася б взагалі доля Білорусі? Про це ніхто не думає. Так, як ніхто не думав про долю України, коли державний переворот здійснювався в цій країні", - сказав Путін.

Відео Новини світу: Володимир Путін сьогодні опівдні виголосить щорічне звернення до Федеральних зборів

Володимир Путін сьогодні опівдні виголосить щорічне звернення до Федеральних зборів - російського парламенту. Зазвичай це помпезна промова, яка триває близько години. Про що говоритиме Путін – будь-яких анонсів Кремль традиційно не робив, однак головною темою може стати саме Україна. Адже вже майже місяць Росія стягує війська до наших кордонів. Саме під час такого звернення сім років тому Путін попросив парламент дозволити використовувати російські збройні сили в Україні, після чого й сталася анексія Криму, а далі і війна на Донбасі.

Новини світу: Володимир Путін сьогодні опівдні виголосить щорічне звернення до Федеральних зборів
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Лінда Хурані
Источник материала
loader
loader