Аваков проінспектував силові структури на Донбасі: «Ворог зазнає величезних втрат»
Аваков проінспектував силові структури на Донбасі: «Ворог зазнає величезних втрат»

Аваков проінспектував силові структури на Донбасі: «Ворог зазнає величезних втрат»

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков здійснив робочу поїздку в Маріуполь, в рамках якої провів інспекцію готовності силових структур в Донбасі.

Арсен Аваков відвідав Маріуполь 19 квітня. Міністр перевірив готовність сил МВС у зоні ООС в Маріуполі та відзначив високий рівень підготовки прикордонників, Національної гвардії та поліцейських сил.

За словами очільника МВС України, якщо Росія нападе на Україну, то для неї це закінчиться великими втратами. Напад на Україну, як підкреслив Аваков, «не стане легкою прогулянкою для Російської Федерації».

Рівень підготовленості силових структур, які проінспектував Аваков, зріс порівняно з 2014 роком. Аваков заявив, що Україна все ж наполягає на мирних переговорах, однак у разі спроб окупанта захопити нові території наші силовики зможуть дати відсіч противнику.

Охоронні бази в Маріуполі та Бердянську посилять, встановивши нове обладнання. Це була одна з основних причин візиту Авакова в Маріуполь.  

Стрічка новин України та світу, політичні новини в нашому Viber

Деталі візиту

У Маріуполі Арсен Аваков вручив відзнаки добровольцям на базі полку Азов. Також міністр був присутній під час навчань поліції особливого призначення КОРД (Корпус оперативно-раптової дії), які відбулися на базі морської охорони  в Приморському районі.

Поліція особливого призначення провела навчання, виконавши операцію зі звільнення заручників. Під час навчань була створена проблемна ситуація: «терористи» нібито захопили базу морської охорони. КОРД атакував базу з моря. Із катера висадився спецназ, зайняла свої позиції і група прикриття. Тим часом штурмова група закидала вхід на базу димовими шашками. Поліції вдалося за лічені хвилини впоратися з «терористами» і знешкодити їх.

Після навчань Арсен Аваков провів координаційну нараду з представниками силових відомств. Журналісти на заході не були присутні.

Всі новини України та світу, новини зі Сходу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Арсен Аваков оприлюднив свою декларацію. 

Також портал MY.UA писав, що Аваков представив в Україні нововведення - запуск системи аеромедичної допомоги.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом