Данцю після критики поїзда УЗ влаштували показове прибирання вагона
Данцю після критики поїзда УЗ влаштували показове прибирання вагона

Данцю після критики поїзда УЗ влаштували показове прибирання вагона

УЗ влаштувала показову мийку вагона / Страна

Журналіст з Данії Йоханнес Вамберг Андерсен, який ранішепрославився миттям брудного вікна у вагоні поїзда "Укрзалізниці", зумів поспостерігати за процесом підготовки рухомого складу до рейсів.

Як пише "Страна", данцю провели екскурсію і влаштували показове прибирання вагона. На захід, крім журналіста, покликали керівника пасажирського напрямку УЗ Олександра Перцовського і міністра інфраструктури Владислава Криклія.

Журналіст запропонував українським чиновникам виділити 20% дорожнього фонду з проекту "Велике будівництво" на поліпшення залізничної інфраструктури. А Криклій навіть ініціював створення онлайн-системи, де пасажири зможуть дізнатися дату миття кожного вагона. За словами Андерсена, на всі пропозиції та зауваження чиновники говорили "так-так", але без конкретики.

"Хоча у мене була конкретна пропозиція: докупити "головки" до поїздів Хюндай. Але Перцовський сказав, що це занадто дорого. А як інакше? Для реформи потрібна політична воля на вищому рівні, навіть вище міністра інфраструктури. У залізницю держава повинна вкладати гроші", - вважає він.

На зустріч прийшли чиновники МІУ і УЗ / Страна

Після цього перед іноземцем показово вимили вагон поїзда: на очах Андерсена чотири співробітниці "Укрзалізниці" зайнялися генеральним прибиранням.

"Цей акт показового прибирання був заздалегідь запланований. Цікавий момент: вагон мила бригада з чотирьох жінок середнього віку. Це традиційно для країн СНД: жінки несуть на собі тягар важкої фізичної праці. Вони прийшли зі спецшвабрами і помили переді мною один вагон поїзда вручну. Мовляв, це таке весняне прибирання. У них немає закритого опалювального приміщення, тому, я так зрозумів, що взимку вагони взагалі не миються. Коли температура нижче 5 градусів. Це було таке непряме пояснення, чому той самий вагон, який я мив, був брудним. Але я їздив на цьому поїзді багато разів - вагони брудні завжди: і навесні, і взимку, і влітку", - повідомив Андерсен.

За словами журналіста, навіть сам міністр інфраструктури Криклій залишився незадоволений якістю прибирання. Виявилося, що навіть після миття вагон залишається брудним.

"Міністр провів рукою по жовтій смузі на вагоні - вона так до кінця і не відмилася. Вагон навіть після прибирання залишається брудним. Криклій сказав, що треба поміняти технологію миття, відчитував підлеглих", - згадує Андрерсен.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Юрій Годован

Теги по теме
Укрзализныця
Источник материала
Поделиться сюжетом