SpaceX вперше запустила до МКС астронавтів на вживаній ракеті: фото
SpaceX вперше запустила до МКС астронавтів на вживаній ракеті: фото

SpaceX вперше запустила до МКС астронавтів на вживаній ракеті: фото

Компанія SpaceX спільно із NASA у п'ятницю, 23 квітня, запустила на міжнародну космічну станцію пілотований корабель Crew Dragon-2 із чотирма астронавтами на борту.

Про це повідомляє The Associated Press.

Космічне судно стартувало із космічного центру Кеннеді на мисі Канаверал, що у штаті Флорида.

Перед запуском гендиректор SpaceX Ілон Маск особисто побажав членам екіпажу безпечної подорожі.

Зауважимо, що на борту перебувають представники одразу трьох космічних агентств, зокрема Шейну Кімбро та Меган Макартур з NASA, Томасу Песке з ESA (Європейського космічного агентства) та Акіхіко Хосіде з JAXA (Японського агентства аерокосмічних досліджень).

Очікується, що Crew Dragon-2 зістикується з МКС вранці в суботу, після 23-годинної подорожі в тій же капсулі, яку використовувала дебютна команда SpaceX в травні минулого року. 

запуск Crew Dragon-24 на МКС
Associated Press

У цьому польоті SpaceX вперше використала вживану ракету Falcon 9 та капсулу для астронавтів. У зв'язку із цим командир космічного корабля Шейн Кімбро і його команда кілька тижнів тому написали свої ініціали на ракеті, сподіваючись започаткувати традицію.

Астронавти проведуть в орбітальній лабораторії шість місяців. Зауважимо, що це третій політ екіпажу до МКС менш ніж за рік.

Екіпаж Crew Dragon-2 перебуватиме на МКС одночасно з екіпажем Crew Dragon-1, який має повернутися до травня. Crew Dragon-2 ж повернеться на Землю не раніше 31 жовтня. 

Нагадаємо, що 30 травня NASA та SpaceX здійснили перший успішний запуск пілотованої місії до МКС. Усі подробиці про цю історичну космічну місію читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Другий пілотований політ корабля до МКС і перша регулярна місія відбулася 1 листопада.

Ці запуски називають початком нової ери так званих "космічних таксі" - приватних перевезень на орбіту. Вони дозволять США відмовитися від космічних послуг Росії та зекономити стільки грошей, що вистачить на велику пілотовану місію на Місяць. 

Нещодавно в NASA оголосили, що компанія Ілона Маска SpaceX отримає контракт на будівництво космічного апарату для польоту на Місяць. 

Відео Новини світу: SpaceX спільно з NASA запустить чотирьох астронавтів на МКС

Подорож у космос. За лічені хвилини компанія SpaceX спільно з NASA має запустити на міжнародну космічну станцію 4 астронавтів. І це вже вдруге в історії запуск здійснюють із людьми на облавку на приватній ракеті. Стартувати вона має із космічного центру "Кеннеді", що у Флориді. "Екіпаж-2" - так охрестили цю місію. На борту - представники одразу трьох космічних агентств - американського, європейського та японського. Перед стартом власник SpaceX Ілон Маск особисто побажав їм безпечної подорожі.

Новини світу: SpaceX спільно з NASA запустить чотирьох астронавтів на МКС
ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Оксана Сопрович
Источник материала
loader
loader