Євросоюз відкриє кордони для туристів: названі терміни і головна умова
Євросоюз відкриє кордони для туристів: названі терміни і головна умова

Євросоюз відкриє кордони для туристів: названі терміни і головна умова

Вже влітку поточного року туристи, щеплені від COVID - 19 препаратами, які затвердило Євроагенство з медзасобів (ЕМА), зможуть в'їжджати в країни ЄС.

Відповідну заяву президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляйєн передали у виданні "New York Times".

Детальніше про рішення

У зв'язку зі швидкими темпами вакцинації від коронавірусу в Сполучених Штатах і переговорами між американською владою і представниками Євросоюзу про прийняття сертифікатів вакцинації як доказ імунітету туристів, Єврокомісія рекомендує змінити політику, щоб відновити трансатлантичні подорожі з метою відпочинку.

Не пропустіть свіжі новини сайту на каналі в Twitter і читайте нас на Flipboard!

Однак в тексті публікації немає деталей про це рішення. Так, деякі цитати голови Європейської комісії пов'язані з вакцинацією окремо в Сполучених Штатах, а інші стосуються всіх осіб, які щеплені схваленими Євросоюзом препаратами, не обмежуючись конкретною країною.

Коли в'їзд до європейських країн буде доступним для вакцинованих туристів

Що стосується конкретного терміну вступу в дію прийнятого рішення про відкриття турпоїздок, Фон дер Ляйен їх не називала. Також вона не зупинялася на подробицях цього процесу.

Всі актуальні новини - на нашому каналі Viber!

Проте за її коментарями можна судити про зв'язок між зняттям діючих обмежень на поїздки з сертифікатами про щеплення.

Також Фон дер Лайєн додала, що рішення про відновлення таких поїздок буде прийнято в залежності від епідемситуації, яка, за її словами, починає поліпшуватися в США, і висловила надію, що прогрес з цим показником відзначиться і в країнах ЄС.

Агентством схвалені всі препарати для вакцинації, які використовують в США: Moderna, Pfizer / BioNTech і Johnson & Johnson.

Зазначимо, що раніше портал новин MY.UA повідомляв про те, що глава українського уряду Денис Шмигаль розповів про зміну вартості внутрішніх авіаквитків.

Також ми розповідали, що до виїзду в тропічні країни або перед приїздом назад потрібно проводити спеціальні заходи для запобігання таким хворобам як малярія.

Читайте найсвіжіші новини порталу на нашому каналі Telegram!

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом