Ситуація на Донбасі виходить з-під контролю: ЗСУ зазнали втрат
Ситуація на Донбасі виходить з-під контролю: ЗСУ зазнали втрат

Ситуація на Донбасі виходить з-під контролю: ЗСУ зазнали втрат

Прес-центр штабу ООС опублікував ранкове зведення новин з Донбасу на ранок 28-го квітня 2021-го року.

Відповідні відомості опубліковані на Facebook-сторінці відомства.

Яка поточна ситуація в зоні проведення ООС

Згідно з інформацією штабу, бойовики РФ все так само провокують українських військовослужбовців обстрілами, щоб надалі перекласти провину за відкриття вогню під час дії режиму "тиші" на українців.

Повідомляється, що протягом минулої доби, 27-го квітня, на території проведення ООС збройними формуваннями РФ 11 разів був порушений режим припинення вогню.

Зокрема, біля населеного пункту Водяне проросійські бійці обстріляли позиції української сторони, застосовуючи заборонені "Мінськом" міномети 120-мм калібру, а поблизу Опитного - ще й протитанковий ракетний комплекс. Біля Майорська окупантами 3 рази було відкрито вогонь по позиціях воїнів-українців. Тут окупанти застосовували ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Всі свіжі новини армії - в нашому Telegram

Неподалік від Талаківки бойовики РФ стріляли зі станкових протитанкових гранатометів, а поруч з населеним пунктом Луганське - з автоматичних станкових гранатометів. Біля Кам'янки та Павлополя окупанти використовували для обстрілів автоматичні станкові та станкові протитанкові гранатомети, а неподалік Широкиного - стрілецьку зброю. 

Що відомо про загиблих і поранених бійців ЗСУ

В результаті ворожих обстрілів поранення отримав один український захисник зі складу ОС. Військовослужбовець отримав медичну допомогу і доставлений в лікарню. Боєць - у задовільному стані здоров'я.

Також, на ділянці території, за яку відповідає оперативно-тактичне угруповання "Північ", підірвався військовий автомобіль на невизначеній вибухівці, в результаті чого загинув один військовослужбовець зі складу ОС.

Стрічка новин України та світу, новини зі Сходу - у нашому Viber

Ще у трьох військовослужбовців - поранення. Командуючий склад висловив співчуття родині загиблого бійця. Поранені воїни доставлені в медустанову для надання належної медичної допомоги. Бійці в задовільному стані здоров'я.

Вранці 28-го квітня обстріли не фіксувалися.

Раніше MY.UA повідомляв про те, що міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу наказав повернути війська назад в частини з півдня Росії.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков провів інспекцію готовності силових структур на Донбасі. Читайте про це на MY.UA.

Не пропустіть наші новини на каналі вTwitter і читайте нас на Flipboard!

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом