"Абсолютне руйнування": Кравчук розповів, що чекає Росію в майбутньому
"Абсолютне руйнування": Кравчук розповів, що чекає Росію в майбутньому

"Абсолютне руйнування": Кравчук розповів, що чекає Росію в майбутньому

Голова української делегації в тристоронній контактній групі, перший президент України Леонід Кравчук прокоментував можливість відключення Росії від міжнародної системи банківських переказів SWIFT.

Про це Леонід Кравчук розповів в ефірі телеканалу «Україна 24». На думку політика, у разі відключення Росії від SWIFT наслідки для федерації будуть катастрофічними. Кравчук підкреслив, що це сильно вплине на зовнішню торгівлю Росії, оскільки її партнерами зможуть стати тільки ті, хто розплачуватиметься російською валютою – рублями. А рублі, за словами голови ТКГ, як визнана у світі валюта не існують.

Леонід Кравчук змоделював ситуацію, за якою Росія продаватиме газ в інші країни, однак отримати за це оплату в доларах, як було раніше, не зможе, адже механізми оплати газу будуть втрачені. Механізмів оплати газу в рублях нині немає.

Стрічка новин України та світу, соціальні новини в нашому Viber

Більше того, це може зруйнувати російську економіку, зазначає Леонід Кравчук.

"Всі проблеми, пов'язані із зовнішньою торгівлею, інвестиціями, стають просто нереальними. Це означає, що Росія може вести торгівлю тільки з країнами, які будуть розраховуватися або рублями, або іншими валютами, а не доларами і євро. Це абсолютне руйнування російської економіки", - заявив перший український президент.

Європарламент розгляне відповідну резолюцію

Нагадаємо, у Європейському парламенті розглянуть резолюцію, за якою припускається, що Росію можуть відключити від системи SWIFT. Сталося це через нарощування військової могутності РФ на кордоні з Україною, а також через ситуацію з Олексієм Навальним. У Європарламенті виступили із заявою, що Росію треба відключити від банківської системи, якщо вона й далі продовжуватиме агресію проти України.

Всі новини України та світу, новини політик в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Леонід Кравчук пояснив, чому жадає зустрічі з Володимиром Путіним.

Також портал MY.UA писав, що Ляшко підтримав Кравчука і пообіцяв дійти до Москви.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом