Експерт розповів, чи буде спалах ковіду після свят
Експерт розповів, чи буде спалах ковіду після свят

Експерт розповів, чи буде спалах ковіду після свят

Олег Мусій переконаний, що на травневі свята люди мало дотримуватимуться карантинних норм, що неминуче призведе нехай і до невеликого, але сплеску захворюваності на коронавірусну інфекцію.

Про це Президент Всеукраїнського лікарського товариства розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи те, що з 1 травня Київ виходить з карантину і навіть з «червоної» зони одразу переходить в «жовту», Мусій зазначив, що розслаблятись зарано і пояснив чому.

«Дуже хочеться надіятися, що ці травневі свята пройдуть відповідально і ми не будемо відвідувати місця масового скупчення людей. Я маю на увазі парки та церкви. Хвилю пережили, але наслідком від того, що люди масово почнуть гуляти і не дотримуватися звичайного карантину, а не посиленого карантину, адже звичайний карантин ніхто не відмінив і він залишається, може бути невеликий спалах захворювання після сват. Безумовно, потрібно відповідально ставитися до власного здоров'я. Не надіятися на державу, що от вона ввела карантин, значить, вона нас захистила, а захищатися самим від вірусу, який продовжує бути небезпечним», - сказав він.

Співрозмовник також пояснив, що він мав на увазі, говорячи про звичайний карантин.

«Безумовно. Також відсутність масових заходів, всіляких конференцій на відкритому і невідкритому повітрі. В кінотеатрах відвідування тільки на 50% заповненості. Це носіння масок у громадському транспорті, заповнення у громадському транспорті — тільки сидячі місця ну і т.д. Ніхто цього не відміняв і ще, напевно, не відмінять рік», - резюмував експерт.



Источник материала
loader
loader