Гелікоптер NASA Ingenuity успішно здійснив четвертий політ на Марсі і встановив рекорд
Гелікоптер NASA Ingenuity успішно здійснив четвертий політ на Марсі і встановив рекорд

Гелікоптер NASA Ingenuity успішно здійснив четвертий політ на Марсі і встановив рекорд

Американський космічний гелікоптер Ingenuity "Винахідливість" у п'ятницю, 30 квітня, успішно здійснив четвертий випробувальний політ на Марсі.

Про це повідомляє Національне управління США з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA). 

Зазначається, що вертоліт "пролетів далі і швидше, ніж будь-коли раніше", а також зазнімкував "більше світлин", коли пролітав над поверхнею Червоної планети. Нові фотографії обіцяють оприлюднити згодом.

Нагадаємо, що у четвер, 29 квітня, Ingenuity не зміг злетіти під час першої спроби четвертого польоту. Гелікоптер мав піднятися в кратері Джезеро приблизно на п'ять метрів та відлетіти на 133 метри в південному напрямку на швидкості близько 3,5 м/с.

Success #MarsHelicopter completed its 4th flight, going farther & faster than ever before. It also took more photos as it flew over the Martian surface. We expect those images will come down in a later data downlink, but @NASAPersevere's Hazcam caught part of the flight. pic.twitter.com/Fx3UHu4jgv

— NASA JPL (@NASAJPL) April 30, 2021

Ingenuity прибув в кратер Єзеро на Червоній планеті разом із марсоходом Perseverance "Наполегливість". Нагадаємо, що вертоліт має вивчити можливості зльоту і посадки в умовах марсіанської атмосфери.

Відео Новини світу: марсовий вертоліт НАСА встановив рекорд швидкості та відстані

Рекорди на Марсі – під час третього польоту на Червоній планеті марсовий вертоліт НАСА "Інженюїті" встановив рекорд швидкості та відстані. За повідомленням американського космічного агентства, пристрій перевищив показники, які демонстрував під час тестових польотів на землі. Безпілотник, що керується з Землі, подолав на Марсі відстань у 50 метрів.  

Новини світу: марсовий вертоліт НАСА встановив рекорд швидкості та відстані
ТСН. Ранок
  • Facebook 1
  • Twitter 1
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Оксана Сопрович
Источник материала
loader
loader