Кабмін прийняв рішення, що буде з газом після 1 травня
Кабмін прийняв рішення, що буде з газом після 1 травня

Кабмін прийняв рішення, що буде з газом після 1 травня

В українському уряді прийняли рішення про продовження режиму покладання спецзобов'язань (ПСО) на газовому ринку при поставках для підприємств теплокомуненергетики.

Відповідну заяву зробив новий керівник "Нафтогазу України" Юрій Вітренко в ході брифінгу, що транслюється Youtube.

На який термін продовжать режим покладання спецзобов'язань

За словами Вітренко, режим для зазначених компаній буде продовжений на 20 днів і не припинить діяти з 1-го травня 2021-го року, як планувалося раніше.

Він також зазначив, що відповідне рішення про продовження держрегулювання було прийнято в останній день його роботи в Кабміні.

За словами політика, продовження режиму на 20 днів необхідно, щоб дочекатися Закону, здатного вирішити проблемні питання для цих компаній.

Вітренко додав, що подальше продовження режиму ПСО можливе і після 20-го травня.

Що передувало

Газопостачальне підприємство "Нафтогаз Трейдинг" направило у великі компанії теплокомуненергетики прайси на поставки в травні. Ціну газу встановили на позначці 8,3 тис.грн. (з урахуванням ПДВ і не враховуючи тариф на транспортування) за 1000 кубометрів, що на 6,4% перевищує квітневу ціну в 7,8 тис. грн.

Свіжі новини сайту - в месенджерах Telegram і Viber!

У підприємстві також нагадали, що з травня перестає діяти положення, що передбачає покладання спецзобов'язань на суб'єктів газового ринку, які затверджені Кабінетом Міністрів.

9-го лютого відбулися переговори "Нафтогазу" з представниками органів держвлади та Асоціації українських міст. Сторони підписали Меморандум, що гарантує взаєморозуміння при врегулюванні проблем, що виникають у питаннях централізованого Теплоенергопостачання та постачання гарячої води.

Меморандумом передбачено, що тарифи на тепло і гарячу воду для домогосподарств будуть заморожені, поки не завершиться опалювальний сезон.

Раніше MY.UA повідомляв і інші новини економіки.

Так, наприклад, ми писали про те, що Кабмін звільнив голову "Нафтогазу" Андрія Коболєва.

Також ми розповідали, що "Нафтогаз" оголосив річний тариф на газ.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter і дізнавайтеся всі новини України та світу!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом