Послизнулися і позбивали інших: в Ізраїлі внаслідок тисняви на святі загинуло вже 44 людини
Послизнулися і позбивали інших: в Ізраїлі внаслідок тисняви на святі загинуло вже 44 людини

Послизнулися і позбивали інших: в Ізраїлі внаслідок тисняви на святі загинуло вже 44 людини

Щонайменше 44 людини загинули, понад 150 осіб отримали поранення під час тисняви ​​на релігійному святі Лаг ба-Омер на півночі Ізраїлю.

Про це повідомляє Haaretz.

За оцінками ізраїльської служби швидкої допомоги Маген Давид Адом, кількість загиблих зросла з 38 до 44 людей. Шість постраждалих перебувають у критичному стані, а 18 - у тяжкому.

Як повідомляють ЗМІ з посиланням на поліцейські джерела, тиснява на відкритому стадіоні на горі Мерон була спричинена тим, що кілька людей послизнулися на сходинках у натовпі, в результаті чого ще десятки людей впали.

"Це сталося за долю секунди, люди просто падали, топчучи одне одного. Це було катастрофою", - розповіли очевидці Haaretz. Два різні свідки сказали, що поліцейська барикада перешкоджала виходу людей та спричиняла скупчення.

נורא לראות את הצפיפות שהיתה במעבר הצר, ואת הדוחק העצום שהוביל בסוף לאסון הקשה והמחריד. pic.twitter.com/1RE7FggFXt

— ישראל כהן (@Israelcohen911) April 29, 2021

"Я щойно сів їсти, коли почув крики; ми поспішили на допомогу, а потім побачили тіла. Спочатку було близько 10. Зараз їх набагато більше", - переповів очевидець Аві, який допомагав лікувати постраждалих сказав.

Джерела у поліції повідомили, що продовжують розслідувати інцидент. Водночас, за їхніми даними, цього року на горі менше людей, ніж було минулого.

Зауважимо, що свято на горі Мерон стало одним із перших масових заходів в Ізраїлі від початку пандемії COVID-19. Скільки саме паломників відвідали свято, досі невідомо. Однак точно більше, ніж встановлений владою ліміт у десять тисяч людей. За даними ізраїльської преси, на горі було принаймні вдесятеро більше. Торік свято Лаг ба-Омер скасували через карантинні обмеження.

Відео Новини світу: на релігійному святі в Ізраїлі у тисняві загинули щонайменше 38 людей

Смертельна масова тиснява на релігійному святі в Ізраїлі. Загинули щонайменше 38 людей, ще близько сотні дістали травм. Це зібрання стало наймасовішою подією, відколи в країні скасували карантинні обмеження.  

Новини світу: на релігійному святі в Ізраїлі у тисняві загинули щонайменше 38 людей
ТСН. Ранок
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Лінда Хурані
Источник материала
loader
loader