19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Зеленський терміново звернувся до українських прикордонників: "Неминучий той день..."
Зеленський терміново звернувся до українських прикордонників: "Неминучий той день..."

Зеленський терміново звернувся до українських прикордонників: "Неминучий той день..."

У п'ятницю, 30 квітня, співробітники Держприкордонслужби відзначають професійне свято, з чим їх, зокрема, привітав і Президент України Володимир Зеленський.

Так, глава держави опублікував відповідний пост у своєму Facebook.

Як Президент України привітав прикордонників з їхнім святом

Володимир Зеленський зазначив, що українські прикордонники привітно зустрічають співгромадян, які повертаються з поїздок за кордон, а також тих, кого вважають бажаними гостями. За словами президента, їх співробітники Держприкордонслужби зустрічають, посміхаючись і кажучи "Вітаємо вдома" або "Ласкаво просимо в Україну". При цьому, як зазначив глава держави, всіх небажаних для України гостей прикордонники готові направити по відомому напрямку, який походить від дорожнього знака "Нехай щастить" в неофіційному варіанті.

Чекаємо на вас в месенджері Telegram!

Зеленський порекомендував усім непроханим і небажаним візитерам в Україну уникати зустрічей з мужніми співробітниками нашої Держприкордонслужби, які, за його словами, є тими, хто "першими дали відсіч ворогові в 2014 році".

Президент додав, що і в цю святкову для них дату прикордонники зберігають пильність і вірність присязі і готові виконувати свої обов'язки.

Стрічка новин України та світу, політичні новини - у нашому Viber!

За словами глави держави, головним завданням і зоною відповідальності Держприкордонслужби є 6 992 км і 982 м держкордону України. Зеленський висловив думку, що про ці цифри пам'ятають всі прикордонники - з першого дня навчання і до останньої секунди життя.

Також Зеленський запевнив, що прикордонники неминуче повернуться до несення служби на прикордонних пунктах тимчасово окупованих територій України.

Що відомо про українську Держприкордонслужбу

Українська Державна прикордонна служба існує з 2003-го року. Її створили в рамках проведення реорганізації прикордонних військ в ході проведення реформи. На сьогоднішній день співробітники служби перебувають у підпорядкуванні Президента України. Кількість прикордонників перевищує 50 тис. осіб.

Нагадаємо, раніше MY.UA повідомляв про те, що Президент України Володимир Зеленський прокоментував відведення російських військ від українських територій.

Також ми повідомляли, що Володимир Зеленський запропонував Володимиру Путіну зустрітися на території третьої країни.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter і дізнавайтеся всі новини України та світу!

Приєднуйтесь до нас у Flipboard!

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом