«Опора»: Верховний Суд скасував обрання Василя Вірастюка народним депутатом
«Опора»: Верховний Суд скасував обрання Василя Вірастюка народним депутатом

«Опора»: Верховний Суд скасував обрання Василя Вірастюка народним депутатом

«Опора»: Верховний Суд скасував обрання Василя Вірастюка народним депутатом

Верховний Суд скасував обрання Василя Вірастюка депутатом Верховної Ради України від партії «Слуга народу». Про це повідомляє «Опора».

Конкурент Вірастюка на виборах – кандидат від партії «За майбутнє» Олександр Шевченко – оскаржив у Верховному Суді протокол Центральної виборчої комісії про результати голосування. 28 квітня Касаційний адміністративний суд в складі Верховного Суду повністю відмовив у задоволенні цього позову.

Шевченко подав апеляційну скаргу, яку розглядала Велика палата ВСУ. Вона дійшла висновку, що попереднє рішення суду підлягає скасуванню. Апеляційну скаргу кандидата Шевченка частково задовольнили.

«Пізно ввечері в суботу 1 травня Велика палата Верховного Суду прийняла Постанову, якою визнала протиправними дії Центральної виборчої комісії щодо встановлення результатів виборів в окрузі №87 і визнала протиправним та скасувала протокол ЦВК від 22 квітня 2021, яким встановлено результати виборів і визнаний Василь Вірастюк переможцем в окрузі №87. Таким чином Велика палата частково задовольнила апеляційну скаргу Олександра Шевченка на Рішення Верховного Суду від 28 квітня 2020 по справі №9901/114/21», – йдеться в повідомленні «Опори».

Таке рішення суду мотивоване серед іншого тим, що при встановленні результатів голосування в окрузі №87 ЦВК не забезпечила перевірку всіх допущених порушень, на які посилалися учасники виборчого процесу.

Нагадаємо, 4 квітня Центральна виборча комісія повідомила, що, за результатами опрацювання 100% протоколів, на довиборах до Верховної Ради по округу №87 в Івано-Франківській області переміг кандидат від «Слуги народу» — актор та спортсмен Василь Вірастюк. На другому місці — представник партії «За майбутнє» Олександр Шевченко, на третьому  — представник ВО «Свобода» Руслан Кошулинський.

Кошулинський вимагав визнати недійсними вибори в окрузі №87 і оголосити перевибори. 

5 квітня Центральна виборча комісія повідомила, що в Івано-Франківській області суди розглядають 24 справи щодо довиборів до Верховної Ради на окрузі №87.

Теги по теме
Новости выборы Инфопространство ЦИК
Источник материала
loader
loader