Скандальні довибори на Прикарпатті: Верховний суд визнав протиправними дії ЦВК
Скандальні довибори на Прикарпатті: Верховний суд визнав протиправними дії ЦВК

Скандальні довибори на Прикарпатті: Верховний суд визнав протиправними дії ЦВК

Велика палата Верховного суду визнала протиправними дії ЦВК зі встановлення результатів виборів і скасувала протокол від 22 квітня 2021 року, яким Василя Вірастюка визнано переможцем в окрузі № 87.

Про це йдеться у випуску ТСН.Тиждень 2 травня.

На думку суддів, ЦВК не забезпечила перевірку усіх скарг про порушення, а відповідно не встановила результат волевиявлення виборців. Скаргу головного опонента Вірастюка, Олександра Шевченка, Верховний суд задовольнив частково. У позові той просив, аби ЦВК ще й зобов'язала окружну комісію знову уточнити протоколи. У цьому прохання позивачу відмовили.

Яка тепер буде доля депутатського мандата наразі неясно.

Нагадаємо, що кандидат Олександр Шевченко не погодився з протоколом ЦВК від 22 квітня 2021 року про результати виборів в окрузі 87 та оскаржив вказаний протокол та дії ЦВК по встановленню результатів виборів в окрузі до Верховного суду. 

Відео Новини України: рішення ЦВК про оголошення результатів довиборів на 87 окрузі оскаржуватимуть у суді

Знову суд. Рішення ЦВК про оголошення результатів довиборів у Верховну Раду на 87 окрузі будуть оскаржувати у Верховному суді. Про це ТСН повідомив адвокат кандидата Олександра Шевченка. Його випередив Василь Вірастюк від партії "Слуга Народу". Він набрав трохи більше 31 %. В той час як кандидат від партії "За майбутнє" набрав майже 30 %. Протокол про перемогу Вірастюка підписали всі члени ЦВК, втім двоє з них поставили свої підписи з окремою думкою. Також ЦВК звернулося до поліції з вимогою розслідувати зникнення частини протоколів.

Новини України: рішення ЦВК про оголошення результатів довиборів на 87 окрузі оскаржуватимуть у суді
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Тетяна Величко
Источник материала
loader
loader