Театр імені Івана Франка після локдауну презентує премʼєру, присвячену Богдану Ступці та Сергію Данченку
Театр імені Івана Франка після локдауну презентує премʼєру, присвячену Богдану Ступці та Сергію Данченку

Театр імені Івана Франка після локдауну презентує премʼєру, присвячену Богдану Ступці та Сергію Данченку

Робота над прем'єрою в Теарі ім. Івана Франка тривала пів року
Фото з відкритих джерел

5 травня відбудеться прем'єра «Пер Гюнта» за мотивами Генріка Ібсена

5 травня, після тривалого карантину, Національний театр імені Івана Франка, нарешті, виходить до глядачів з давно анонсованою премʼєрою «Пер Гюнт» за мотивами поетичної драми норвезького класика Генріка Ібсена.

Майже пів року тривала робота над цією виставою.

Премʼєру у квітні завадили представити карантинні обмеження в столиці. Тому 5 травня відтепер – офіційна премʼєрна дата.

Як розповіли «Главкому» в Театрі імені Івана Франка, ця вистава є присвятою двом видатним франківцям – Богдану Ступці та Сергієві Данченку, обидва митці колись мріяли, щоб знаменита норвезька пʼєса йшла і на українській сцені.

Реалізація мрії двох великих зодчих нашого Національного театру трапилася лише цьогоріч, коли ідею молодого режисера театру Івана Уривського палко підтримали керманичі франківців – художній керівник Михайло Захаревич та головний режисер Дмитро Богомазов.

Як каже «Главкому» режисер-постановник вистави Іван Уривський, «Пер Гюнт» передбачає велику відповідальність, адже це найперше звернення столичної української сцени до пʼєси, що є у першому ряду шедеврів світової драматургії.

Тому і виникає питання не «актуалізаціі» знаменитого сюжету Генріка Ібсена, а виникає спроба ідентифікації норовливого героя, такого собі «блудного сина», з кожним із нас, з тим, хто також іноді заблукав у великому Світі, але прагне повернутися до свого рідного порогу...

У виставі, вже традиційно у франківців, задіяно два потужні акторські склади.

Сільського хулігана та філософа Пера Гюнта гратимуть (по черзі) – Остап Ступка та Олександр Форманчук, в ролі матері Озе – Наталія Сумська та Олена Хохлаткіна, віддана своєму коханому красуня Сольвейг – Анжеліка Савченко, Світлана Косолапова.

На прем єрні покази «Пера Гюнта» усі квитки продано, а це свідчить про відданість українських театралів мистецтву «живого театру».

Тим часом, у франківців в роботі є і низка нових театральних проєктів: «Співай, Лоло, співай!» (реж Д. Богомазов), «Никодим Дизма» (реж. Д. Чирипюк), «На руіні» (реж. П. Ільченко, «Безталанна» (реж. І. Уривський).

Художник вистави – Петро Богомазов

Источник материала
Поделиться сюжетом