Білл Гейтс розлучається з дружиною після 27 років шлюбу
Білл Гейтс розлучається з дружиною після 27 років шлюбу

Білл Гейтс розлучається з дружиною після 27 років шлюбу

Американський бізнесмен, засновник корпорації «Майкрософт» Білл Гейтс та його дружина Мелінда Гейтс оголосили, що розривають шлюб, проживши в ньому 27 років.

Про це повідомляє NBC News.

"Після довгих роздумів і великої роботи над нашими взаєминами ми ухвалили рішення розірвати шлюб, - повідомили вони у спільній заяві. – За останні 27 років ми виховали трьох неймовірних дітей і створили фонд, який працює у всьому світі, аби забезпечувати всім людям здорове і продуктивне життя»,- повідомили вони в спільній заяві. 


Раді бачити Вас на нашому каналі Telegram, де зібрані всі свіжі новини!

За словами Гейтсів, вони більше не вірять, що зможуть «бути разом як подружжя на наступному етапі життя».

Благодійна організація 

У 2000 році вони заснували Фонд Білла та Мелінди Гейтсів – приватну благодійну організацію.

Білл Гейтс, який був співзасновником Microsoft, торік пішов з ради директорів компанії, відтоді зосередившись переважно на благодійності.

Статки - 130 млрд доларів

Йому, як і раніше належить близько 1,3% акцій «Майкрософт». За даними «Форбс», його статки становлять приблизно 130 мільярдів доларів, і він четвертий у списку найбагатших людей світу.

Слідкуйте за нами на Flipboard!

Згідно з фінансовою звітністю, активи Фонду Гейтсів становлять майже 50 мільярдів доларів, і останні 20 років він вважається найбільшою приватною благодійною організацією у світі. Щорічно протягом 2018 і 2019 років фонд виділяв близько 5 мільярдів доларів у вигляді грантів.

Надання грантів 

В останні місяці фонд надав 1,75 млрд доларів на розробку й розповсюдження тестів, засобів лікування і вакцин проти COVID-19.

Зокрема грант у 4,9 млн доларів виділено німецькій компанії BioNTech, яка разом з Pfizer створила першу вакцину проти коронавірусу.

У своїй заяві про розлучення Білл та Мелінда заявили, що продовжать спільну роботу в рамках благодійної місії.

Заява Гейтс про пандемію

Засновник Microsoft мільярдер Білл Гейтс заявив, що наступна пандемія може бути в десятки разів гірше, ніж та, яку приніс вірус SARS-CoV-2. Мільярдер в особистому блозі порівняв коронавірусну епідемію з війною і просить сприймати загрозу серйозно.

Він вважає, що вже зараз потрібно витрачати мільярди для боротьби з наступними пандеміями, щоб врятувати людей і гроші в майбутньому. Гейтс упевнений, що основна частина цих інвестицій має надійти з багатих країн.

Раніше портал новин MY.UA повідомляв, що американським космічним агентством NASA був вперше з успіхом запущений на Марс вертоліт-безпілотник Ingenuity.

Також ми показували, як миють голову в космосі.

Стрічка новин-в Twitter!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны