"Називали зрадниками": в української військової, котра перейшла на службу в Росію, хочуть забрати квартиру в Криму
"Називали зрадниками": в української військової, котра перейшла на службу в Росію, хочуть забрати квартиру в Криму

"Називали зрадниками": в української військової, котра перейшла на службу в Росію, хочуть забрати квартиру в Криму

В української військової Тетяни Шевчук, котра зламала присягу та перейшла на службу в Росію, окупаційна владанамагається забрати квартиру в Криму. 

Про це повідомляє "Радіо Свобода". 

Тетяна Шевчук мешкає у Севастополі. Їй у 2007 році тодішній президент Віктор Ющенко вручив квартиру. Тепер російські окупанти хочуть її забрати.

Військова працювала кухарем, бухгалтером, пізніше – зв’язківцем. Під час так званої "кримської весни" вона вирішила залишитися в Севастополі. Тоді жінка зламала присягу й перейшла на службу Росії.

"Після приєднання до Росії я продовжила служити в збройних силах РФ. Наша частина перейшла у підпорядкування "Бельбеку" (військового аеродрому – ред.), льотної авіації. Усе керівництво прийшло з Ростова (Ростовської області Росії – ред.). Ми вважалися інтегрованими. На нас весь час говорили: "Інтегровані, зрадники батьківщини", – згадує жінка.

Наприкінці 2014 року жінка отримала серйозні травми та не змогла продовжувати службу в армії. Проте там їм заявили, що вона повинна продовжувати службу. Жінці відмовили в наданні інвалідності та заявили, що вона повинна написати рапорт на звільнення. 

"Мені стало на службі погано, викликали швидку допомогу, а наступного дня мене вже забрали з інсультом у госпіталь", – говорить Тетяна про події 2015 року.

Після звільнення із армії жінці обіцяли дати грошовий сертифікат або житло. Проте цього не сталось. Квартиру Тетяни Шевчук "націоналізували" окупанти та тепер вимагають, щоб жінка покинула помешкання. Зараз вона судиться за квартиру. 

"Під час переходу (на службу Росії – ред.) говорили: "Не переживайте, ви не будете нічим утиснуті. Вас ніхто не виселятиме з житла". Але виходить, що ми як люди третього сорту", – каже Тетяна Шевчук.

Нагадаємо, російські бойовики за добу тричі обстріляли ЗСУ.

Відео Російські окупанти вдарили із важких гаубиць по цивільних людях

Розвідали з повітря і вдарили. Рано-вранці. Прицільно. Далеко у тил. Із важких гаубиць по цивільних людях. Під вогонь артилерії російських окупантів в районі Гнутового потрапили бійці ДСНС та розміновувачі гуманітарної місії HALO, які працювали у полях. З місця ворожої артилерійської атаки повернулась  знімальна група. Повні випуски дивіться на 1+1 video 

Спецкор
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Марія Бойко
Источник материала
Поделиться сюжетом