Держприкордонслужба затвердила інструкцію про акредитацію ЗМІ
Держприкордонслужба затвердила інструкцію про акредитацію ЗМІ

Держприкордонслужба затвердила інструкцію про акредитацію ЗМІ

Державна прикордонна служба України 5 травня повідомила, що затвердила Інструкцію про порядок акредитації журналістів та працівників ЗМІ.

У відомстві нагадали, що частина їх об’єктів – це територія, де діє особливий режим перебування. 

Згідно з Інструкцією, допуск журналістам до об’єктів Держприкордонслужби надаватимуть: голова Державної прикордонної служби України, його перший заступник та заступники; начальники регіональних управлінь, органів охорони державного кордону, загонів морської охорони, навчальних закладів, науково-дослідних установ, підрозділів спеціального призначення та органів забезпечення Державної прикордонної служби України. До органів відомства допускатимуть з дотриманням законодавства про допуск до інформації з обмеженим доступом.

Взаємодію із медіа та акредитацію забезпечують відповідальні особи Держприкордонслужби. Представників ЗМІ пускатимуть на відкриті заходи з документами, що посвідчують особу та засвідчують її професійну належність. Водночас акредитація проводять на кожний захід окремо та за наявності подання ЗМІ або заяви представника ЗМІ.

У поданні ЗМІ на бланку редакції за підписом керівника ЗМІ (або іншої уповноваженої особи) треба вказати: повне найменування ЗМІ; дату й номер державної реєстрації ЗМІ; адресу редакції ЗМІ; адресу електронної пошти ЗМІ; прізвище, ім’я, по батькові представника ЗМІ, щодо якого вноситься подання; номери засобів зв’язку.

У заяві треба вказати: прізвище, ім’я та по батькові журналіста; адресу представника ЗМІ; номер засобу зв’язку представника ЗМІ; адресу електронної пошти журналіста

Також до заяви та бланку треба додати копії: паспорта громадянина України або документа, що посвідчує особу іноземця чи особу без громадянства; редакційного посвідчення або прескарти (документа, виданого професійним об’єднанням журналістів – для заяви); зазначити мету, дату й строки відвідування органів відомства.

Ці документи треба надіслати на пошту чи електронну адресу органу Держприкордонслужби не пізніше, ніж за три робочих дні до запланованого відвідування. Їх розглянуть у дводенний строк з дати реєстрації подання або заяви.

«Відмова представникам ЗМІ в акредитації та доступі до органів Державної прикордонної служби України надається в разі проведення потенційно небезпечних заходів бойової підготовки із залученням особового складу та військової техніки, проведення режиму обсервації або карантину, наявності інших обмежень, установлених законодавством», – попередили у відомстві та додали, що можуть не акредитувати журналіста, якщо подання або заява не міститимуть необхідної інформації. 

Нагадаємо, 12 квітня 2021 року голова Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що кулуари другого поверху парламенту поки не відкриватимуть для журналістів. Їх закрили 12 березня 2020 року. Журналістів тоді  пускали лише до пресцентру на третьому поверсі будівлі парламенту. З 1 червня операторам та фотокореспондентам дозволили працювати в ложі преси парламенту – однак не більше 30 осіб одночасно. 

Теги по теме
Новости Общество Госпогранслужба
Источник материала
Поделиться сюжетом