Експерти розповіли, які ознаки свідчать, що потрібно перевстановити Windows 10
Експерти розповіли, які ознаки свідчать, що потрібно перевстановити Windows 10

Експерти розповіли, які ознаки свідчать, що потрібно перевстановити Windows 10

«Windows 10 в перевстановлення не потребує!» – ми раніше теж так думали, проте вирішили перевстановити операційну систему і просто здивувалися швидкістю роботу. Але про все по порядку.

Отже. Які ознаки говорять про те, що 10-ку краще перевстановити?

Ознака №1 – вік встановленої системи

Якщо Windows 10 встановили кілька років назад, то краще перевстановити. Як писали вище – випробували на собі. Хоча завжди тонко налаштовували систему, відключали непотрібні служби. Все одно накопичується різне сміття, накочуються оновлення (часом некоректно). Тут навіть чистильники на 100% можуть не допомогти.

Також якщо ваша Windows встановлена ​​на SSD, то рекомендуємо раз на рік форматувати диск і встановлювати систему знову. Пов’язано це з деградацією осередків flash-пам’яті, а форматування і перевстановлення допоможе записати потрібні файли в неушкоджені місця накопичувача.

До того ж, при перевстановленні Windows, вам дістанеться оновлена ​​копія, в якій всі оновлення перевірені часом. (якщо ви правильно перевстановили, внизу скажемо як).

Ознака №2 – зараження вірусами

Якщо ваш ПК був заражений вірусами, або ви частенько ловите вірус, антивірус лікує ПК.

Якщо таке відбувається досить часто, то є ризик, що системні файли були пошкоджені або змінені. В цьому випадку, перевстановлення пристойно підбадьорить систему.

Ознака №3 – багато програм

Якщо за короткий час (наприклад, півроку) ви встановили і видалили сотні програм, то не секрет, що більшість софту залишає сміття після себе.

У реєстрі, у всяких базах даних Windows. Перевстановлення системи допоможе освіжити ваш комп’ютер: видалиться різне сміття.

Ознака №4 – комп’ютер став гальмувати

Спочатку, звичайно потрібно потестувати комп’ютер, подивитися на помилки процесора, пам’яті і диска. Також подивитися температуру процесора за допомогою різних утиліт (наприклад, Aida 64).

Але як показує практика, апаратні проблеми бувають, якщо комп’ютер зовсім старий або ж ви постійно граєте в ігри і навантажуєте комп’ютер.

В інших випадках – рятує банальне перевстановлення Windows. Також до цього ознакою можна віднести зависання системи.

Ознака №5 – драйвера

Нещодавно у нас був неприємний випадок. Є зовнішня звукова карта, у якій постійні проблеми з драйверами. Є 10 драйверів, і підбираються вони методом тику. Windows 10 ж ставить свій драйвер, який в принципі нічим не гірше іншого, хіба що без налаштувань.

Поставили ми 1 з 10 рідних драйверів для тесту, а він не підійшов. Мікрофон просто не працює.

Ми видалили цей драйвер, але Windows при повторній установці вважає, що краще, ніж цей драйвер немає і намагається його знову поставити. Що ми тільки не робили, і в реєстрі лазили, і скидали, але допомогло тільки перевстановлення Windows.

Тому, якщо ви відчуваєте проблеми з пристроями (встановлення драйверів), то краще Windows 10 все-таки перевстановити.

Як перевстановити Windows 10?

Рекомендуємо це робити виключно через офіційний засіб встановлення. Бажано, звичайно встановлювати нову копію з втратою налаштувань.

Источник материала
Поделиться сюжетом