На трасі Дніпро-Решетилівка завершується найскладніший етап "Великого будівництва" Зеленського
На трасі Дніпро-Решетилівка завершується найскладніший етап "Великого будівництва" Зеленського

На трасі Дніпро-Решетилівка завершується найскладніший етап "Великого будівництва" Зеленського

На фінішну пряму вийшло будівництво однієї з найскладніших ділянок траси Дніпро-Решетилівка – міст через канал Дніпро-Донбас та дворівнева транспортна розв’язка майже готові.

Як повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, ця траса - один із найамбітніших об’єктів програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". 

«Будівництво Решетилівської магістралі – подія всеукраїнського масштабу. Вперше за три десятиліття незалежності зводять трасу «з нуля». Все – за новітніми технологіями», – сказав Резніченко. Ця нова дорога з’єднає Дніпропетровщину з Києвом.

Стометровий міст через канал Дніпро-Донбас побудували усього за 5 місяців, і його вже з’єднали зі збудованою поряд транспортною розв’язкою. Зараз на обох спорудах наносять гідроізоляцію. А далі можна буде укладати асфальтобетонне покриття. Останній штрих – розмітка.

Ще один шляхопровід із збірного залізобетону та довжиною майже 76 метрів звели «з нуля» на території Петриківської громади. Зараз там влаштовують напильну гідроізоляцію – на прогоновій будові й тротуарах.

Загалом на ділянці Решетилівської траси у Дніпропетровській області буде 56 штучних споруд. Серед них – шляхопроводи для проїзду аграрної техніки і проходу худоби та естакада через річку Оріль.

У Дніпропетровській області вже звели 28,6 км нової автомагістралі. Залишається добудувати ще 29,5 км. Дорога проходитиме від села Лобойківка до межі Дніпропетровської та Полтавської областей.

Раніше заступник керівника Офісу президента та координатор “Великого будівництва” Кирило Тимошенко заявив, що ремонт доріг місцевого значення – один із пріоритетів для Офісу президента на 2021 рік.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Іван Бойко

Источник материала
Поделиться сюжетом