Намагалася вчинити самогубство: під Херсоном троє підлітків зацькували 8-класницю інтернату
Намагалася вчинити самогубство: під Херсоном троє підлітків зацькували 8-класницю інтернату

Намагалася вчинити самогубство: під Херсоном троє підлітків зацькували 8-класницю інтернату

У Бериславському районі Херсонської областіжертвою булінгу стала 8-класниця місцевого інтернату. Дівчину постійно цькували 17-річні старшокласники.

Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції Херсонської області.

Повідомляється, що упродовж року троє хлопців психологічно принижували 14-річну дівчину та висловлювалися на її адресу нецензурною лайкою. А нещодавно учениця відмовилася ходити на навчання та наковталася пігулок.

На щастя, школярку вчасно доправили до лікарні і її вдалося врятувати. Про цей випадок повідомили в поліцію, було відкрите кримінальне провадження щодо доведення до самогубства.

Працівники ювенальної превенції перевірили факт булінгу у навчальному закладі.

"Потерпіла розповіла, що вона понад рік навчається в інтернаті і весь цей час троє 17-річних старшокласників знущаються над нею та усіляко принижують. Це підтвердили і батьки дівчинки. Вони пояснили, що донька відмовлялася їхати на навчання, після чого наковталася пігулок", - розповіли у поліції.

Своєю чергою керівництво інтернату запевнило, що з дітьми постійно проводяться бесіди на тему булінга, а дівчинка сама провокувала на образи. Пізніше дехто з учнів зізнався, що дійсно троє однокласників без причини ображали ученицю.

Стосовно кривдників складені адміністративні протоколи за ст. 173-4 "Булінг (цькування) учасника освітнього процесу" Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Потерпіла дівчинка зараз навчається дистанційно. Її батьки вирішуватимуть, чи залишати доньку у цьому навчальному закладі.

Нагадаємо, що у Запоріжжі двоє дівчат з'ясовували стосунки через хлопця. Конфлікт закінчився бійкою, при чому більше від старшої суперниці дісталося молодшій.

Автор:
Юлія Шевченко
Источник материала
Поделиться сюжетом