Не пристібнувся – не поїхав: Baidu запустили у Китаї перші безпілотні таксі
Не пристібнувся – не поїхав: Baidu запустили у Китаї перші безпілотні таксі

Не пристібнувся – не поїхав: Baidu запустили у Китаї перші безпілотні таксі

Перше в Китаї роботаксі буде переміщатися по маршруту з вісьмома зупинками.

Технологічний гігант Baidu представив свій парк роботаксі, який став першим сервісом безпілотних таксі у Китаї.

Як повідомило видання Nikkei Asia, безпілотники сервісу Apollo Go з 2 травня 2021 року курсують у парку Шоуган на околиці Пекіна, в одному з місць проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року.

На початковому етапі контролювати безпілотники будуть співробітники компанії, які сидять на передньому сидінні, але у подальшому це відбуватиметься віддалено.

Перед посадкою пасажири повинні пройти перевірку особистості та стану здоров’я у додатку для смартфону.

Автомобіль не зрушить з місця, поки всі пасажири не пристебнуть ремені безпеки.

Всього на маршруті вісім зупинок.

У цій зоні розташовані готель, кафе, паркування та стадіон, побудований спеціально для Зимових Олімпійських ігор 2022 року.

Як повідомила компанія, під час ігор сервіс роботаксі надаватиме послуги трансферу спортсменам та обслуговуючому персоналу.

Парк сервісу Apollo Go складатиметься приблизно з 10 автомобілів, побудованих на базі легкових автомобілів китайської компанії Hongqi.

Щоб привернути увагу до сервісу, пасажирам, які скористалися послугою роботаксі вартістю 30 юанів ($4,63), нададуть ваучери на послуги на суму 40 юанів ($6,18).Запущена у 2017 році відкрита платформа Baidu Apollo за підтримки уряду Китаю займається розробкою технологій автономного водіння.

Компанія співпрацює з провідними автовиробниками з США, Японії та Європи, а також нідерландським виробником мікросхем NXP Semiconductors.

Крім того, Baidu співпрацює з Zhejiang Geely Holding Group в області створення та продажу електромобілів з технологією автономного водіння.

За повідомленнями китайських ЗМІ, протягом п’яти років партнери інвестують у цей напрямок 50 мільярдів юанів ($7,72 млрд).

Спільно створені нові автомобілі з’являться у найближчі три роки.

Як раніше повідомляв Autogeek, безпілотні автомобілі Baidu почнуть курсувати вулицями Каліфорнії.Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Источник материала
Поделиться сюжетом