Немає правових підстав: ЦВК відмовилась реєструвати Василя Вірастюка народним депутатом
Немає правових підстав: ЦВК відмовилась реєструвати Василя Вірастюка народним депутатом

Немає правових підстав: ЦВК відмовилась реєструвати Василя Вірастюка народним депутатом

ЦВК 5 травня на своєму засіданні відмовилась реєструвати Василя Вірастюка народним депутатом України. 

Про це повідомляє "Суспільне. Карпати".

Членкиня ЦВК Вікторія Глущенко повідомила, що поки скасований протокол про результати виборів в окрузі № 87, в комісії немає підстав для реєстрації Василя Вірастюка депутатом Верховної Ради. Таке рішення підтримало 12 членів ЦВК. 

"ЦВК постановляє: встановити відсутність правових підстав для реєстрації Вірастюка Василя Ярославовича народним депутатом України згідно з поданою ним заявою, зареєстрованою у ЦВК 27-го квітня. Копію цієї постанови надіслати Вірастюку, а постанову оприлюднити на офіційному сайті ЦВК", — сказала Вікторія Глущенко.

Нагадаємо, Верховний суд скасував протокол ЦВК, яким Вірастюка обрано нардепом в окрузі № 87. Кандидат Олександр Шевченко не погодився з протоколом ЦВК від 22 квітня 2021 року про результати виборів в окрузі 87 та оскаржив вказаний протокол та дії ЦВК по встановленню результатів виборів в окрузі до Верховного Суду. Додатково в позові просив зобов’язати ЦВК продовжити встановлювати результати виборів та відправити ОВК 87 округу на уточнення протоколу.

Також Апеляційний суд Києва відхилив позов Вірастюка проти ЦВК. Суд не знайшов доказів у бездіяльності Центрвиборчкому щодо встановлення результатів виборів на 87 окрузі на Прикарпатті.

Відео Новини тижня: як відбувались довибори до Ради у Надвірній, що на Прикарпатті

Зниклі бюлетені, голови виборчих комісій, що майже втрачають свідомість від високого тиску, десант з 20 нардепів. І все це під сирени і озброєні загони. Такими були довибори народних депутатів у 87 окрузі на Прикарпатті. За даними Центрвиборчкому переміг кандидат від "Слуги народу" Василь Вірастюк. Але представник партії "За майбутнє" Олександр Шевченко, який посів друге місце заявляє: перемогу в нього вкрали. Причому не фігурально, бо зникли сотені бюлетенів.    

ТСН. Тиждень
  • Facebook 3
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Марія Бойко
Источник материала
Поделиться сюжетом