Репер Баста влип у гучний скандал через питання про Крим: подробиці інциденту
Репер Баста влип у гучний скандал через питання про Крим: подробиці інциденту

Репер Баста влип у гучний скандал через питання про Крим: подробиці інциденту

Популярного російського репера Басту побачили у Києві. Згідно з даними Міністерства культури, виконавця виключили зі списку осіб, що створюють загрозу нацбезпеці ще у вересні минулого року.

Після «амністії» від СБУ російський репер Баста влип у скандал в Києві. Перехожі помітили співака Василя Вакуленка в одному з київських ресторанів та одразу ж повідомили про це в мережі.

Небайдужі громадяни вирішили прийти до ресторану «Мокко» та запитати виконавця про Крим. Однак розмови не вийшло.

Охорона Вакуленка застосувала агресію проти жителя столиці України після питання про ставлення артиста до окупації Кримського півострова.

Нагадуємо, що Вакуленку заборонили в'їзд до України саме за відвідування окупованого Криму. Проте згодом заборону скасували.

Про інцидент повідомив активіст Сергій Стерненко на своєму YouTube каналі.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

Деталі інциденту

 Сергій Стерненко розповів, що охорона Вакуленка намагалась побити українця, який питав у нього про Крим, а іншого чоловіка змусила видаляти відео інциденту, яке він встиг зняти на телефон.

Активісту вдалося знайти автора відео та поговорити з ним на правах анонімності. Чоловік розповів подробиці того, що відбувалося в закладі, і поділився кадрами.

Також він готовий за необхідності свідчити в суді.

Він повідомив, що прочитав в Інтернеті, що Василь Вакуленко, відомий як Баста, знаходився в ресторані «Мокко». Оскільки в той час чоловік перебував неподалік, вирішив особисто перевірити інформацію.

Приїхавши до закладу, він зайшов через вхід з літньої тераси. Відразу ж побачив, що співак дійсно був там – з ним фотографувалися відвудувачі.

 Небайдужий українець відразу включив відеозйомку на телефоні.

«Встиг на вході перетнутись поглядами з Василем, який був всередені і повідомив, йому, що "Василій, хочу нагадати вам що Крим – Україна! Крим український! Баста виступав у окупованому Криму!" – передає Стерненко слова постраждалого.

Після цих слів до чоловіка одразу ж кинулася охорона закладу та ще близько 6 «спортивних молодиків».

Охорона почала зачиняти двері, а молодики випхали його з закладу, почалася сутичка. Василь Вакуленко в цей час ніби не помічав того, що відбувається.

В цей же час ще одна людина, незнайома чоловікові до того, але очевидно також патріот, що приїхав з тією ж ціллю, вела відеозйомку зі сторони.

Доки чоловік відбивався від атак, решта охоронців, помітивши ще одну зйомку, підійшли і вимагали видалити відео.

Стерненко заявив, що після 8 років війни до України спокійно приїздить людина, що відкрито підтримала окупацію Криму. Більше того, його охорона проявляє агресію до українців.

При цьому сам Баста, як відзначив Стерненко, не намагався зупиняти явно неправомірні дії своїх охоронців.

Стерненко вважає, що російським артистам, котрі виступали в Криму, тим самим підтримавши незаконні дії влади РФ, треба заборонити в'їзд до України. Держава має припинити займатися «самоприниженням», дозволяючи їм концерти в Україні.

Нагадуємо, на 25 та 26 червня заплановані концерти Басти у Києві в Stereo Plaza. Виконавець також підтримав колегу - співака Моргенштерна. Він заявив, що у молоді треба розвивати музичний смак. А якщо заборонити Моргенштерна, то з'явиться хтось інший, можливо в рази аморальніший, ніж згаданий співак.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що російський репер Моргенштерн збирався відвідати Україну.

Колишня дружина Баскова заборонила спільному сину носити прізвище батька. Більше новин шоу-бізнесу чекають Вас на порталі MY.UA.

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом