Ретроградний Плутон: дата і вплив
Ретроградний Плутон: дата і вплив

Ретроградний Плутон: дата і вплив

Зараз популярним та модним стало поняття ретроградності планет. Проте, це не новинка астрології сучасної епохи. Ретроградні планети з давніх-давен були відомі людям, а астрономи записували їх до спеціальних таблиць - ефемерид, які використовувалися раніше в тому числі й для мореплавства. 

Що таке ретроградність

Ретроградними можуть бути всі планети Сонячної системи, але найвідомішою є ретроградність Меркурію, оскільки ця планета перебуває близько до Сонця, то й має кілька періодів ретроградності на рік. Проте інші планети теж перебувають під впливом ретроградності - від кількох тижнів і до кількох місяців. 

Вважається, що під час ретроградного періоду позитивні якості, які, з погляду езотерики, приписують тій чи іншій планеті, можуть спотворюватися або уповільнюватися. 

Приміром, Плутон буде ретроградним у 2021 році лише один раз. Проте, це буде тривалий період від 27 квітня і по 6 жовтня.

Плутон: астрономія і міфологія 

Плутон - це найбільша відома карликова планета Сонячної системи, дев'яте за розміром та десяте за масою небесне тіло, яке обертається навколо Сонця (без урахування супутників планет). З дня його відкриття 1930 року й до 2006 року Плутон вважали дев'ятою планетою.

Однак наприкінці XX і на початку XXI століття в зовнішній частині Сонячної системи були відкриті інші масивні об'єкти, у зв'язку було вирішено, що Плутон не відповідає визначенню "планета" і був зарахований до нової категорії карликових планет разом з Еридою та Церерою. Деякі вчені продовжують вважати, що Плутон слід перекласифікувати назад до планет.

Плутон названий так на честь античного бога підземного світу, володар "царства тіней" померлих, сина Кроноса й Реї, брата Зевса, Посейдона й Деметри. У римській міфології збірний образ Плутона часто переплітається з богами підземного світу ранішого часу — Евбулеєм, Dis Pater та Орком, що мають очевидно походження від підкорених римлянами народів. Атрибутами Плутона є четвірка чорних коней. 

Плутон: езотерика 

З погляду езотерики, найголовніше в цей період - навчитися говорити "ні" і не соромитися цього робити. Бо інакше можуть з'явитися додаткові проблеми. Проведіть певну ревізію у своєму оточенні, позбудьтеся від токсичних людей і займайтеся тільки тим, що приносить вам задоволення.

Ретроградний Плутон: що категорично заборонено робити 

Не варто ризикувати своєю кар'єрою і починати нові проєкти, навіть якщо вам здається, що мета виправдовує засоби.

Також уникайте людей, які люблять маніпулювати іншими: через ретроградність Плутону психіка може бути нестабільною, і таке спілкування піде на шкоду.

Ретроградний Плутон: що варто зробити 

Це хороший час, щоб замислитися над ситуацією. Як планета трансформації Плутон висвітлюватиме болісні для вас теми, на які раніше ви не звертали уваги. Знайдіть час для того, щоб усвідомити вашу справжню мотивацію та глибинні потреби. Дозвольте прихованим раніше емоціям піднятися на поверхню, проте не слід стати їхнього жертвою, краще проаналізуйте їх. Це влучний час для дослідження стосунків поміж поколіннями. У період ретроградності загалом потрібно добряче мізкувати над власними діями. 

Більш детально про те, як пережити період ретроградного Плутона цьогоріч, читайте у відповідному матеріалі. 

Читайте також: 

  • "Блакитний" та "кривавий Місяць": чи варто очікувати рідкісні астрономічні явища 2021 року
  • Коли 2021 року над Україною зійде Супермісяць: дата та вплив
  • Таропрогноз на травень 2021: що карти нам віщують
  • Місячний календар на травень 2021: коли повний місяць і молодик
  • Таропрогноз на 3-9 травня: що карти нам віщують

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Автор:
Олена Кузьмич
Источник материала
Поделиться сюжетом