Суд оштрафував активіста Влада Сорда за орден Богдана Хмельницького
Суд оштрафував активіста Влада Сорда за орден Богдана Хмельницького

Суд оштрафував активіста Влада Сорда за орден Богдана Хмельницького

Учасника погромів під Офісом президента України Владислава Стафійчука (Влад Сорд) суд визнав винним у присвоєнні ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. В активістаконфіскували нагороду та оштрафували на понад тисячу гривень. 

Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень.

Зазначається, що правоохоронці провели перевірку і встановили, що Сорду насправді не вручали державних нагород. Так, з протоколу про адміністративне правопорушення вбачається, що за місцем свого проживання він "незаконно зберігав державну нагороду, а саме: орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, №83075, чим вчинив незаконні дії щодо державних нагород".

"Відповідно до листів керівника Апарату Офісу Президента України Дніпрова О. від 26.03.2021 року та 29.03.2021 року вбачається, що ОСОБА_1 державними нагородами не нагороджувався", - сказано в повідомленні.

Активіста зобов'язали сплатити штраф у розмірі 75 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, це 1 275 гривень. Крім того, він має сплатити судовий збір в сумі 454,00 грн. Також передбачається конфіскація ордену Богдана Хмельницького ІІІ ступеню.

Уточнюється, що активіст провину свою не визнав. Слід додати, що у судовому рішенні прізвища та імена не вказані, але з оприлюдненої інформації стає цілком зрозуміло, що йдеться про активіста Влада Сорда.

Читайте також:

  • До чого тут DZIDZIO: Влад Сорд пояснив, що змусило йогопіти на акцію протесту під ОП 
  • Самовільне залишення частини: Влад Сорд розповів, чи дійсно його судили за дезертирство 

Відео Де воював Влад Сорд і хто нагородив його орденом Богдана Хмельницького

У ефірі ток-шоу "Право на владу" – куратор батальйону "Кривбас" Микола Колесник розповів, коли вперше побачив Влада Сорда. Військовий переконаний, що бойовий шлях Сорда – це фейк. Також Колесник вимагав показати орден, яким Влада нагородив міністр оборони Гелетей. Чи продемонстрував нагороду Сорд – дивіться далі.  

Де воював Влад Сорд і хто нагородив його орденом Богдана Хмельницького
Право на владу
  • Facebook 4
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Віра Хмельницька
Источник материала
loader
loader