На Луганщині біля кордону з Росією знайшли чотири парашути – фото
На Луганщині біля кордону з Росією знайшли чотири парашути – фото

На Луганщині біля кордону з Росією знайшли чотири парашути – фото

На Луганщині пикордонники, які виконують завдання у складі Об’єднаних сил, виявили неподалік кордону з Росією чотири сумки з парашутами. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

У ДПСУ розповіли: "Під час патрулювання державного рубежу прикордонники помітили чотирьох осіб. Троє рухалися неподалік від державного кордону на території РФ, а одна особа – на території України. На зазначений напрямок негайно висунулась група реагування одного з підрозділів охорони державного кордону. В ході подальших пошукових дій прикордонники виявили чотири сумки. Вони знаходилися в очереті неподалік від державного кордону".

Оглянувши знахідку, правоохоронці виявили в ній чотири парашути, які згодом передали співробітникам компетентних правоохоронних органів України.

Прикордонники знайдли парашути на Луганщині Фото: dpsu.gov.ua
Прикордонники знайшли парашути на Луганщині Фото: dpsu.gov.ua
Прикордонники знайшли парашути на Луганщині Фото: dpsu.gov.ua

Як повідомляв 5.UA, 31 березня 2021 року Хомчак заявив, що російські війська з різних регіонів стягуються до кордонів України під приводом підтримки бойової готовності та підготовки до навчань, "здійснюючи поступове нарощування військ біля державного кордону України". Він також звинуватив Москву в проведенні "агресивної політики" щодо Києва.

Читайте також: 7 років від початку АТО/ООС: найважливіші цифри і факти про війну, яку РФ досі веде проти України.

Росія тим часом відмовилася пояснювати причини нарощення кількості своїх військ уздовж українського кордону – і цим порушила вимоги Віденського документа ОБСЄ про заходи зміцнення довіри та безпеки. З такою заявою виступило МЗС України. 

Своєю чергою ОБСЄ засудила концентрацію російських військ біля кордону з Україною та вимагає пояснень. А в ЄС закликали посилити санкції проти Росії в разі подальшої ескалації на кордоні України. G7 теж закликали РФ негайно припинити свої провокації.

Згодом Росія заявила про відведення військ від кордонів з Україною.

Теги по теме
Украина Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом