У Кенії поліцейські поранили кореспондентку DW
У Кенії поліцейські поранили кореспондентку DW

У Кенії поліцейські поранили кореспондентку DW

У Кенії поліція 1 травня поранила кореспондентку німецького мовника Deutsche Welle (DW) у Східній Африці Маріель Мюллер, яка висвітлювала мирну демонстрацію в Найробі. Про це повідомила українська редакція DW.

Мюллер разом з оператором висвітлювала демонстрацію, спрямовану проти дедалі брутальніших дій поліції та втрати робочих місць внаслідок локдауну. Під час мирної демонстрації в столиці Кенії поліція почала стріляти капсулами зі сльозогінним газом по учасниках акції.

За словами журналістки, капсула зі сльозогінним газом влучила їй у ногу під час запису інтерв'ю з жінкою. Поліцейські влучили в Мюллер двічі. Вона вказала поліцейським на неприпустимість їхніх дій, однак вони не відреагували.

Об'єднання іноземних кореспондентів у Східній Африці та відділення правозахисної організації Amnesty International у Кенії засудили напад на журналістку. Правозахисники закликали владу Кенії розслідувати інцидент.

«Ми засуджуємо цей акт поліцейського насильства», – заявив генеральний директор DW Петер Лімбурґ та наголосив, що будь-який напад на ЗМІ необхідно розслідувати.

Нагадаємо, 31 травня 2020 року знімальна група німецького мовника Deutsche Welle потрапила під обстріл поліції під час протестів в Міннеаполісі, також від гумових куль поліцейських постраждала знімальна група Reuters. Німецький уряд закликав владу США надати роз'яснення та більше деталей щодо обстрілу журналістів DW. Міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас вимагав від американської влади захистити пресу.

Фото: DW

Теги по теме
Новости Общество Африка
Источник материала
Поделиться сюжетом