У США почався суд між Apple і Epic Games
У США почався суд між Apple і Epic Games

У США почався суд між Apple і Epic Games

Довгоочікуване судовий розгляд по справі Epic Games проти Apple почалося вчора в федеральному суді в Окленді, штат Каліфорнія. Юристи обох компаній виступили зі вступним словом перед окружним суддею Івонн Гонсалес Роджерс (Yvonne Gonzalez Rogers).

Юристи Epic Games спробували зобразити App Store як антиконкурентну і монополістичний магазин, зазначивши, що розробники змушені використовувати систему покупок усередині додатків Apple і, таким чином, платити Apple 30% комісії. Epic Games хоче, щоб Apple дозволила сторонні магазини додатків на iOS і дозволила розробникам пропонувати системи прямих платежів, але Apple стверджує, що для захисту безпеки, конфіденційності та якості необхідний єдиний магазин додатків.

«Epic хоче, щоб ми були Android, але ми не хочемо», – сказала адвокат Apple Карен Данн (Karen Dunn), маючи на увазі можливість завантажувати додатки поза магазином Google Play на пристрої Android. «Наші користувачі теж цього не хочуть», – додала вона.

У серпні минулого року Apple видалила з App Store гру Fortnite, так як Epic Games надала можливість прямої оплати в додатку, всупереч правилам App Store. Потім Epic Games подала організований позов проти Apple, звинувативши компанію в антиконкурентну поведінку. Apple заявила, що Epic Games «пішла на невдалий крок, порушивши правила App Store, які застосовуються в рівній мірі до всіх розробникам і призначені для забезпечення безпеки магазину для наших користувачів». Epic Games відмовилася співпрацювати, і Fortnite як і раніше недоступний в App Store.

Очікується, що судовий розгляд триватиме в цілому три тижні, при цьому генеральний директор Apple Тім Кук та інші керівники дадуть свої свідчення. Джерело

Источник материала
Поделиться сюжетом